Vesti

Prijem za odbojkašice GŽOK Srema najuspešnijeg kluba u kolektivnim sportovima u gradu

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović je povodom početka takmičarske sezone primila ekipu Gradskog ženskog odbojkaškog kluba Srem. Ženski odbojkaški klubSrem je najuspešnija miotrovačka ekipa u kolektivnim sportovima. Ovo mu je sedma sezona u navišem odbojkaškom takmičenju Srbije. Klub je osnovan 1991. godine a prvi put se u najvišoj ligi tadašnje SR Jugoslavije takmičio u sezoni 2000/2001. Poslednjih deset godina se konstantno takmiči u Super ili Prvoj ligi Srbije. Klub je dao i veći broj reprezentativki u svim kategorijama.

Gradski ženski odbojkaški klub Srem će se u seniorskoj konkurenciji  i ove sezone takmičiti sa dve ekipe. Prvi tim nastupa u najvišoj odbojkaškoj ligi Super ligi Srbije. Biće to treća uzastopna sezona u kojoj se Srem takmiči u najvišoj konkurenciji. Druga ekipa koju čine mlade i perspektivne igračice će nastupati u Drugoj ligi grupa Sever. Pored toga klub će imati predstavnike i u mlađim kategorijama.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović je  poželela igračicama i klubu uspešnu sezonu: „One su ponos našeg grada i grad stoji iza njih, istakla je gradonačelnica, želimo im svu sreću i puno uspeha u takmičenju. Grad će i dalje podržavati i biti prijatelj ovim mladim sportistima.”

Trener prve ekipe će u ovoj sezoni biti Nikola Kapric a u drugom delu sezone očekujemo povratak iz Kine Mirjane Musulin koja je uspešno vodila ekipu prošle sezone.

Za drugi tim pored Nikole Kaprica biće zadužena Katarina Čutović a sa mlađim kategorijama će raditi Dragan Rađenović i Saša Radivojko. Klub tesno sarađuje i sa školama odbojke u Osnovnim školama Pinki, Zmaj, Popović i Bajić.

Klub će i ove godine voditi predsednik profesor Slobodan Stojilković.

Predsednik kluba, profesor Slobodan Stojilković je naglasio da u subotu počinje nova sezona i to sremskim derbijem protiv ekipe Jedinstva iz Stare Pazove: „Naša ekipa je mlada. Verujem da možemo da se plasiramo u sredinu tabele. Ima mnogo odličnih ekipa ali će se u mečevima sa nama svi morati izuzetno potruditi ako žele bodove. Ekipa je komponovana od mitrovačkih igračica i igračica koje su došle iz drugih sredina. To nije bilo jednostavno ali verujem da smo spremili tim koji će dobro igrati u ovom zahtevnom takmičenju. Očekujemo uspešnu sezonu i mesto u sredini tabele.” 

Ove sezone klubu su pristupile Dragana Stevanović, Ana Sarić, Minja Drašković, Ivana Tadić, Tijana Jovanović, Ljubica Dapčević a iz Rumunije se vratila Milica Živanović.

Klub su napustile Ana Tadić, Katarina Lukić, Mina Stanojević, Sonja Danilović, Isidora Berbatović, Mina Dragović Ana Jeković.

Uprava kluba očekuje da će ova sezona biti sezona pune afirmacije odbojkašica iz Sremove škole odbojke, Dunje Grabić, Ane Mihajlović, Jovane Antić, Mine Mihajlović, Dunje Stanković i drugih.

Kapiten ekipe Dunja Grabić, je istakla da je ekipa spremna za početak lige: „Ostvarena je pobeda u Kupu protiv ekipe Radničkog iz Beograda. Pripreme su uspešno završene. Atmosfera je odlična i očekujemo uspešnu ovogodišnju sezonu.”

Takmičenje počinje već u subotu kada Srem gostuje jednom od kandidata za prvaka ekipi Jedinstva iz Stare Pazove. Konkurencija će biti izuzetna pošto klubovi  Crvena Zvezda prošlogodišnji prvak, Železničar iz Lajkovca, Ub i Jedinstvo imaju izuzetne ekipe.

SREM sezona 2022/23: Dragana Stevanović, Ana Sarić, Minja Drašković, Ivana Tadić, Tijana Jovanović, Ljubica Dapčević, Milica Živanović, Dunja Grabić, Ana Mihajlović, Jovana Antić, Mina Mihajlović, Dunja Stanković, Aleksandra Gaćeša, Isidora Egić.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158