Vesti

Obeležavanje kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane i Svetski dan hrane

Sremska Mitrovica – U okviru kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane i Svetski dan hrane Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica u saradnji sa Domom zdravlja Sremska Mitrovica organizovaće manifestaciju namenjenu građanima, na kojoj će svi zainteresovani moći da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje (visinu arterijskog pritiska, nivo šećera i masnoća u krvi, određivanje telesne mase i indeksa telesne mase), kao i da obave informativni razgovor sa lekarom subspecijalistom za ishranu zdravih i bolesnih ljudi o osnovnim pravilima i greškama u ishrani.

Manifestacija će se održati u ponedeljak 17.10.2022. godine u holu TC „Roda” ul. Timočke divizije 1. u trajanju od 8-10 sati. Istim povodom, lekar subspecijalista održaće edukativno predavanje na temu pravilne ishrane adolescenata, sa posebnim osvrtom na gojaznost u populaciji mladih, namenjeno učenicima Gimnazije u  Sremskoj Mitrovici.

Takođe, u planu je realizacija izložbe likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola i dece predškolskog uzrasta Sremskog okruga, koji su učestvovali na nagradnom konkursu povodom kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane. Zavod za javno zdravlje već tradicionalno nagrađuje najbolje učesnike, koji neretko osvajaju nagrade i na republičkom nivou.

Tekst o pravilnoj ishrani dr Ivane Matijašević specijaliste higijene: „Kako jedeš tako misliš, kako misliš tako živiš”.

Više informacija, kao i ključne poruke ovogodišnje kampanje možete pronaći na internet stranici Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica www.zdravlje-sm.org.rs

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158