Vesti

Hapšenje kriminalne grupe iz Sremske Mitrovice: Drogu nabavljali u Nemačkoj a prodavali u Srbiji

Sremska Mitrovica – Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka, a u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšeni su Stefan Veselinović i Novak Malešević, dok se Branislav Dragoljević nalazi u bekstvu. Reč je o kriminalnoj grupi iz Sremske Mitrovice, koja je “pala” sa oko 100 kilograma droge.

Tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Stefana Veselinovića, Novaka Maleševića i Branislava Dragoljevića, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga član 246 stav 5 u vezi stava 1 kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava iz čl 346 stav 4 i stav 3 KZ Republike Srbije.

Pripadnici ove organizovane kriminalne čiji su organizatori Veselinović i Dragoljević, su u periodu od 7. aprila do 27. oktobra 2022. godine, nabavljali veću količinu narkotika na području SR Nemačke, a zatim su istu transportovali i prodavali u Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Maleševića su kao pripadnika grupe koristili da neposredno izvrši primopredaju opojne droge kupcima na području Srbije.

Prilikom lišenja slobode osumnjičenih Veselinovića i Maleševića pretresom objekata koji su koristili za skladištenje opojne droge na području Sremske Mitrovice policija je pronašla i oduzela 90 kilograma marihuane i pola kilograma kokaina. U kući okrivljenog Dragoljevića, koji se nalazi u bekstvu, prilikom pretresa pronađena je veća količina oružja i municije.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku su saslušanja Veselinovića i Maleševića.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291