Vesti

Mitrovica u Gračanici

Gračanica – Opština Gračanica proslavila je slavu Malu Gospojinu i Dan opštine, a Svetoj Liturgiji, litiji i Svečanoj akademiji opštine Gračanica prisustvovao je i zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petar Samardžić.

Proslava Dana opštine je institucionalna tradicija Gračanice sa ciljem obeležavanja dana uspostavljanja lokalne samouprave, stuba opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i kreiranja jednog od najznačajnih političkih, institucionalnih, društvenih, kulturnih i prosvetnih centara srpskog naroda.

Čestitavši praznik, Samardžić je istakao zadovoljstvo što se saradnja i dobri odnosi dvaju gradova nastavlja, i ova poseta je dodatno učvrstila prijateljski i bratski odnos Mitrovice i Gračanice, ali i odnos sa srpskim narodom u južnoj srpskoj pokrajini. Kao što je rekao i Episkon novobrdski Ilarion koji je služio Liturgiju, učvršćivanje i građenje takvih odnosa je građenje crkve, jer svako prijateljstvo, svaka saradnja je neka vrsta crkve koja ostaje narodu i budućim pokolenjima.

Tokom prijema kod predsednice opštine Gračanica, Ljiljane Šubarić, dogovorena je i naredna poseta Mitrovčana koja će imati humanitarni karakter. U planu je pomoć i podrška Eparhiji Raško-prizrenskoj, kao i socijalno najugroženijim porodicama Gračanice, a razgovarano je i o budućoj saradnja u oblasti kulture, sporta i turizma.

Najava događaja

05jun19:0020:00Slike i crteži Ljube Popovića u Galeriji „Lazar Vozarević”

08jun20:0021:30Predstava „Ženski razgovori”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9210117.2728117.6246