Vesti

Postavljena prva pametna klupa, besplatan WiFi za đake i studente

Sremska Mitrovica – Kompanija „Metalfer” donirala prvu pametnu klupu mladima u našem gradu – Dok sedite i odmarate se u dvorištu Srednje tehničke škole „Nikola Tesla” i Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare –  Sirmijum, napunite svoj telefon ili se besplatno povežite na internet.

Pametna klupa namenjena je korisnicima za bežično punjenje mobilnih telefona i besplatan WiFi internet, pa tako, ako se studentima i đacima isprazni baterija na telefonu, mogu da sednu u dvorište škole, odmore se i za to vreme napune svoj uređaj.

Prema rečima Jelene Zakonović, direktorice Kompanije „Metalfer” koja je obezbedila pametnu klupu: „Kompanija „Metalfer” kao društveno odgovorna kompanija uvek stoji iza projekata koji pomažu lokalnoj zajednici, a pre svega mladima. Upravo smo želeli da obradujemo pred polazak u školu 1. septembra učenike Srednje tehničke škole „Nikola Tesla”  i obezbedili im „pametnu klupu”. Kako je ovo tehnička škola, a ovo je jedna inovacija savremene tehnologije s obzirom na to da je reč o klupi koja se solarno napaja, koja pruža bežični internet, očitava kvalitet vazduha, a preko nje je moguće i punjenje električnih bicikala. Prva pametna klupa je postavljena u dvorištu tehničke škole ciljano, jer smo radili zajednički na akreditaciji programa za dualno obrazovanje koji kreće baš od prvog septembra.”

Direktorka Zakonović je najavila da će biti postavljeno još nekoliko ovakvih klupa na više lokacija u gradu. Lokacije će odrediti zajedno sa Gradom i sa Zavodom za urbanizam. Pametnu klupu će đaci koristiti i u svrhu primene informaciono-komunikaicionih tehnologija u obrazovanju maldih.

Milisav Daničić direktor STŠ „Nikola Tesla” kaže da je veoma zadovoljan što se saradnja sa kompanijom „Metalfer” nastavila na ovaj način: „Sa kompanijom „Metalfer” već neko vreme uspešno sarađujemo i izuzetno smo zahvalni što se naša saradnja nastavlja i širi. Počeli smo saradnju kroz program dualnog obrazovanja i evo nastavlja se donacijom jedne pametne klupe. U Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ postoje obrazovni profili bravar – zavarivač i operater mašinske obrade i đaci koji pohađaju te smerove kroz program dualnog obrazovanja praktičnu nastavu realizuju upravo u ovoj kompaniji. Inače, mi imamo oko 800 učenika, a veliki je i broj studenata Visoke škole, tu je i Pinkijeva škola, tako da je koncentracija škola ovde velika i lokacija koju je „Metalfer” odabrao za postavljanje klupe je pravi pogodak.”

Pametne klupe, poput ove pune se solarnom energijom, pa je tako i njihov izgled specifičan i razlikuje se od ostalih novih, postavljenih klupa na ulazu u ove dve škole. Što se tiče povezivanja na WiFi mrežu, dovoljno je samo da na svom uređaju otvorite WiFi podešavanja, kliknete na ime mreže i bez prijave i lozinke se povežete.

Najava događaja

21mar18:0019:00Svetski Dan poezije

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8381117.1897117.5413