Vesti

Utisci sa Vidovdanskih svečanosti u Gračanici

Sremska Mitrovica – Povodom posete delegacije Grada Sremska Mitrovica, Kosovu i Metohiji na Vidovdan, održana je konferencija za novinare u Gradskoj kući. Petar Samardžić zamenik gradonačelnice izneo je utiske i zahvalio se domaćinima na veličanstvenom gostoprimstvu.

Gradski čelnici i predstavnici udruženja građana, umetnici i humanitarci iz našeg grada boravili su u poseti  srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji, obeležavajući Vidovdan. Tom prilikom posetili su srpske svetinje i nastupali na jednoj od najvećih kulturnih manifestacija Vidovdanskim svečanostima.

Petar Samardžić zamenik gradonačelnice govorio je o utisicima ponetim iz ove posete i rekao: „Ovogodišnji Vidovdan delegacija Grada Sremska Mitrovica proslavila je na Kosovu i Metohiji. Najpre smo u okviru Vidovdanskih svečanosti uoči Vidovdana imali priliku da prisustvujemo Svečanoj vidovdanskoj sednici Privremenog organa Grada Prištine Opština Gračanica. Potom smo, 28. juna na Vidovdan imali tu čast i zadovoljstvo da prisustvujemo Svetoj arhijerejskoj liturgiji u manastiru Gračanica, kao i parastosu kosovskim junacima na Gazimestanu koji je služio Njegova Svetost Patrijarh Srpski Gospodin Porfirije. Takođe prisustvovali Vidovdankim svečanostima u mestu Veliko Ropotovo na poziv naših prijatelja i čelnika opštine Ranilug sa kojima Grad Sremska Mitrovica ima dugogodišnju, uspešnu saradnju i na obe svečanost i nastupio je naš Hor „Polifonika” iz Sremske Mitrovice. Ovu posetu u Kosovu i Metohiji iskoristili smo i ovog puta za jednu humanitarnu akciju podelivši oko 100 paketa garderobe najmlađim građanima, mališanima iz Gračanice u saradnji sa Udruženjem „Majka devet Jugovića”. Vođa ove humanitarne misije i ove godine, kao i prethodnih bio je Dragan Božić predsednik Saveta Mesne zajednice „Blok B” iz Sremske Mitrovice. Ovom prilikom bih želeo da se od srca zahvalim našim prijateljima iz Gračanice, domaćinima, na jednoj toploj dobrodošlici, na izuzetnom prijemu i veličanstvenom gostoprimstvu.”

Ovogodišnje 32. po redu Vidovdanske svečanosti počele su 2. juna svečanošću u Domu kulture Gračanica i zatvorene su danas. Tokom proteklih mesec dana održan je niz književnih, likovnih, pozorišnih i drugih događaja u oblasti kulture u kojima su učestvovali i umetnici iz našeg grada.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176