Vesti

Rekonstrukcija toplovoda i toplotnih podstanica kod bivše Modne kuće

Sremska Mitrovica – U ovom trenutku izvode se radovi na rekonstrukciji postojeće sekundarne mreže i toplovodnih priključaka za višestambene objekte u ulici Jevrema Vidića 6 i 10, koji su se toplotnom energijom snabdevali iz toplotne podstanice smeštene u objektu na adresi Svetog Stefana 13. Radove finansira JKP „Toplifikacija” i sada su u završnoj fazi.

Službi održavanja JKP „Toplifikacija”, nakon privatizacije objekta bivše Modne kuće, pristup toplotnoj podstanici u tom objektu bio je značajno otežan. Takođe, postojala je opravdana bojazan da bi bilo koja intervencije u toplotnoj podstanici ili na toplovodu koji prolazi kroz objekat bila teško izvodljiva, što bi moglo da ugrozi isporuku toplotne energije za grejanje objekata Jevrema Vidića 6 i Jevrema Vidića 10.

Slavko Sladojević direktor Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija” rekao je nešto više o tim radovima: „Posle privatizacije tog objekta malo je bio otežan prilaz i intervencije, tako da smo doneli odluku da tu toplotnu stanicu ugasimo i da napravimo dve nove toplotne podstanice za objekte broj 6 i broj 10 i da rekonstruišemo toplovod do tih podstanica. Toplotne podstanice su završene za te objekte, trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji toplovoda i mi se nadamo da će za 15 dana sve biti završeno. U ove dve zgrade priključeno je negde oko 20 stanova. Vrednost radova na samoj zameni toplovoda negde oko šest i po miliona, a toplotnih podstanica pet miliona i 300 hiljada dinara. Radove finansira „Toplifikacija” iz svojih sredstava. Od ostalih radova koje izvodiomo, radove u Orlu smo završili, tranutno su u fazi asfaltiranja, taj deo je u završnoj fazi, počeli smo radove i u Kamenjaru, tamo isto rekonstruišemo toplovod u dužini oko 200 metara i nadam se da će i to za dvadesetak dana biti gotovo. U planu nam je da sve završimo do polovine avgusta ili najkasnije do kraja avgusta, da možemo ući u drugu fazu remonta i da sve završimo do 15. septembra da budemo spremni za nastupajuću grejnu sezonu.”

U skladu sa poslovnom strategijom preduzeća i sa planiranim radovima na zameni dotrajale toplovodne mreže, prethodno je sproveden postupak javne nabavke projektovanja i javne nabavke izvođenja radova na rekonstrukciji postojećeg toplovoda u ulici Jevrema Vidića u Sremskoj Mitrovici i rekonstrukciji postojećih pumpnih stanica u primarne toplotne podstanice u objektima Jevrema Vidića 6 i 10.

Da bi predupredili neželjene situacije, a prevashodno da bi i ubuduće obezbedili pouzdano snabdevanje toplotnom energijom ovih objekata, pristupilo se rekonstrukciji postojećih pumpnih stanica u indirektne toplotne podstanice i izgradnji primarnih toplovodnih priključaka do svakog od ova dva objekta. Deo postojećeg ogranka toplovoda, prečnika DN 125 se rekonstruiše, tako da se izmešta iz objekta Svetog Stefana 13 na parcelu, koja je javna površina, u postojeći prolaz na k.p. 4722/6 k.o. Sremska Mitrovica.

Izvođač mašinskih i građevinskih radova je grupa ponuđača „PETROMONT” D.O.O. iz Novog Sada i „Finish deal” D.O.O. iz Beograda. Ugovorena vrednost radova je 6.832.455,00 RSD bez PDV-a (8.198.946,00 RSD sa PDV-om). Izvođač mašinskih i elektro radova u toplotnim podstanicama je „NS Koncept” d.o.o. iz Novog Sada. Ugovorena vrednost radova je 5.449.976,84 RSD bez PDV-a (6.539.972,21 RSD sa PDV-om).

Najava događaja

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142