Vesti

Povodom slave i Dana policije zakletvu položila 33 policajaca i vatrogasca

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući danas je ukupno 33 policijska službenika i vatrogasca – spasioca, potpisalo svečanu zakletvu koju su položili na svečanosti održanoj povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije, u Beogradu, 12. juna 2022. godine.

Ukupno 33 policijska službenika Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i Odeljenja za vanredne situacije su, u nedelju 12. juna, položila su svečanu zakletvu u Beogradu povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije. Od tih 33 policijska službenika, 29 je policijskih službenika Policijske uprave Sremske Mitrovice i četiri pripadnika Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici, odnosno vatrogasci-spasioci.

Ovi mladići i devojke koji su danas potpisali svečanu zakletvu biće raspoređeni u policijskim stranicama Stara Pazova, Nova Pazova, Inđija, Ruma, Šid, Irig, Pećinci, policijska ispostava u Sremskoj Mitrovici i Odeljenje za vanredne situacije u Rumi i Šidu.

Ivana Baranj saobraćajna policijska službenica radi u Policijskoj stanici u Rumi, obratila se povodom položene zakletve od pre nekoliko dana i rekla: „Mi, dojučerašnji pripravnici postali smo deo ove velike i časne policijske porodice sa svim dužnostima i zadacima koje će ova služba stavljati u budućnosti ispred nas. Posebna mi je čast da kažem da se ova zakletva polaže od prošle godine svečano pred građanima Republike Srbije, time nam se ostvarila želja kojom smo se rukovodili od prvog dana kada nam je započela obuka u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, a to je da se brinemo za bezbednost i sigurnost naših sugrađana, a posebno onih najmlađih. Trudićemo se da savesno i odgovorno služimo građanima Republike Srbije i svojoj zemlji i da svojim ponašanjem i profesionalnim radom opravdamo njihovo poverenje.”

Mladići i devojke koji su potpisali svečanu zakletvu biće raposređeni u policijskim ispostavama širom Srema.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291