Vesti

Počinju Zelena nedelja i Projekat „Odvajamo”

Sremska Mitrovica – Evropska zelena nedelja počinje u ponedeljak, 30. maja. JKP „Komunalije” najavljuju niz aktivnosti kojima se svečano pokreće projekat „Odvajanje kućnog otpada”, koji se realizuje u saradnji sa Ambasadom Švedske u našoj zemlji i republičko Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Manifestacija Evropska zelena nedelja ili #EU Green Week, ove godine u našem gradu bihvatiće razne događaje počev od svečanog otvaranja 30. maja 2022, na Trgu Ćire Milekića kje je zakazano u 11 sati. Obuhvatiće realizaciju Projekta Odvajanje kućnog otpada – odvajamo” koji u 17 opština Srbije sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije uz pomoć Evropske unije i vlade Kraljevine Švedske, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Kako je rekla Tamara Milković, referent za odnose sa javnošću JKP Komunalije” cilj projekta je povećanje stope reciklaže u četiri centra za upravljanje otpadom u Srbiji na 15 posto u naredne dve godine. „Naš grad Sremska Mitrovica je odabrana kao jedan od najuspešnijih gradova sa primerom primarne separacije i iz tog razloga istovemeno sa početkom Evropske zelene nedelje u ponedeljak startuje i veliki Projekat Odvajamo”. Imamo veliku čast zbog toga što će tog dana Sremsku Mitrovicu posetiti delegacija Evropske unije, predstavnici ambasade Švedske, Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva finansija. Manifestacija je bazirana na takmičarskim igrama za decu i pozivamo sve sugrađane da tog dana u 11 sati dođu na Trg Ćire Milekića da se uvere koliko se sama deca  interesuju za primarnu separaciju i koliko je potrebno da se svi građani uključe u ovaj projekat kako bi on bio uspešan,” istakla je Milković.

Tom prilikom, prigodan program i zabavu posetiocima obezbediće najmlađi sugrađani u saradnji sa JKP Komunalije”. Podsetila je da je Sremska Mitrovica, investicijom Evropske unije, dobila dva vozila za prikupljanje odvojenog otpada, 7.521 plavu kantu za individualna domaćinstva, 133 kontejnera plave boje za papir, plasitku i metal i 112 kontejnera žute boje za sakupljanje stakla.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988