Vesti

Na Sajmu zapošljavanja preko 400 slobodnih radnih mesta

Sremska Mitrovica – Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Sremska Mitrovica organizovala je danas Sajam zapošljavanja u Poslovno sportskom centru „Pinki” u Sremskoj Mitrovici. Ovo je prvi Sajam zapošljavanja u ovoj godini.

Na Sajmu zapošljavanja u Sremskoj Mitrovici učestvovalo je 25 poslodavaca koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem više od 400 radnika. Tradicija održavanja ovakvih sajmova svedoči o velikom interesovanju poslodavaca i nezaposlenih lica za njih, mišljenja je Marijana Grabić direktorica sremske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na današnjem Sajmu zapošljavanja nezaposlena lica su imala priliku da se predstave i predaju radne biografije poslodavcima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Ovaj Sajam je i dobar primer saradnje lokalne samouprave, poslodavaca i NSZ Filijale Sremska Mitrovica u cilju rešavanja problema nezaposlenosti.

Prema rečima direktorice Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Sremska Mitrovica Marijane Grabić osim poslodavaca iz našeg grada, na Sajmu su se našli i poslodavci iz Rume i Pećinaca.

„Sajam zapošljavanja je jedna od redovnih aktivnosti Službe za zapošljavanje koja ima izuzetno pozitivne efekte. Poslodavcima i nezaposlenima je pružena mogućnost da stupe u direktan kontakt, obave razgovor, odnosno kratak intervju, razmene informacije. Još jedna dobra strana Sajma jeste da radne biografije poslodavci zadržavaju i vrlo često znaju da ih i kasnije iskoriste ukoliko se otvore neka nova slobodna radna mesta”, rekla je Grabić.

Direktorica je istakla da su poslodavci na Sajmu iskazali potrebu za zapošljavanjem različitih profila i stepena obrazovanja, kao i da je veliki deo njih spreman da izvrši obuku novozaposlenih lica.

Cilj Sajma zapošljavanja je direktno susretanje ponude i tražnje, kao i promocija nezaposlenih lica određenih znanja, veština i zadovoljenje kodarovskih potreba poslodavaca.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988