Vesti

Muzička škola „Petar Krančević” – upis učenika u prvi razred

Sremska Mitrovica – Ovim putem obaveštavaju se zainteresovani roditelji koji žele da upišu svoju decu u prvi razred Osnovne muzičke škole, da ih mogu prijaviti za polaganje prijemnog ispita – proveru muzičke sposobnosti.

Prijavni list se može popuniti svakog radnog dana od 9 do 14 sati u školi, u kancelariji računovodstva (1. sprat) kod administrativnog radnika kao i putem školske web stranice http://mskrancevic.edu.rs/ na kojoj se takođe nalazi prijavni list. Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita za upis u OMŠ traje do 27. maja 2022. godine. 

U prvi razred osnovne muzičke škole u trajanju od šest godina, kandidati mogu da se opredele za sledeće instrumente KLAVIR, HARMONIKA, FLAUTA, VIOLINA, VIOLA, VIOLONČELO, TAMBURA E prim i TAMBURA A bas prim, GITARA, KONTRABAS, KLARINET, SAKSOFON, TRUBA, UDARALJKE (bubnjevi) i u trajanju od četiri godine SOLO PEVANJE 

Pre polaganja prijemnog ispita škola organizuje dva časa pripreme (01. i 02. juna 2022. godine). Na prijemnom ispitu koji će se realizovati 3. i 4. juna 2022 . godine (petak i subota) za sve instrumente. Vrši se provera sledećih sposobnosti: 

– sluha (kandidat peva dve pesme obrađene na časovima pripreme)

– ritma (kandidat reprodukuje zadate ritmičke modele) 

– muzičke memorije (kandidat reprodukuje zadate muzičke motive) 

opšte psiho – fizičke sposobnosti. 

Svaki kandidat se ocenjuje bodovima od 1 do 5 za svaku sposobnost koja se proverava, tako da maksimalan broj bodova iznosi 20. Po završetku prijemnih ispita, dana 14. juna 2022. godine (utorak) u 12 sati, biće formirana rang lista i spisak primljenih kandidata u kancelariji administrativnog radnika. 

Kandidati koji imaju sposobnosti, a nisu primljeni za željeni instrument, primaju se za alternativni, ako su se za njega izjasnili kod prijavljivanja.

Najava događaja

23majCelodnevni dogadjaj28Dečje odeljenje slavi 65. rođendan

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.1365117.4890117.8415