Vesti

Aprilske bebe dobile poklon grada

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica nastavlja akciju podele auto sedišta svim bebama rođenim u 2022. godini.

Akcija se sprovodi u saradnji sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja, u okviru pronatalitetne politike Grada, kao i sa ciljem povećanja zaštite i bezbednosti najmlađih sugrađana, najranjivijih učesnika u saobraćaju.

Po rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice, podeljeno je 43 sedišta za bebe rođene u aprilu mesecu. Sedišta se dele prema  spisku koji se dobija iz porodilišta Opšte bolnice. Samardžić je pozvao roditelje beba koje su iz bilo kog razloga rođene van Sremske Mitrovice, a koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, da kontaktiraju sa Gradskom upravom za opšte i zajedničke poslove putem mejla uprava5@sremskamitrovica.org.rs ili telefona 022/610 – 261, s obzirom na to da i te bebe ostvaruju pravo na ovaj poklon Grada. Ujedno je to i jedini način da gradska uprava dođe do informacija o bebama rođenim van Mitrovice.

Tokom podele sedišta aprilskim bebama, jedno je upravo uručeno baki čija je unuka sticajem okolnosti rođena u Sjedinjenim Američkim Državama, a sa svojim roditeljima sada živi u Laćarku, čime je ostvarila pravo na poklon auto sedište.

Olivera Jelkić, baka bebe Lee Đurović, rođene u Sjedinjenim Američkim Državama, zahvalila se Gradu na auto-sedištu i pohvalila ovu akciju, dodajući da je poklon koji ima praktičnu vrednost najvredniji poklon. Jelkić je istakla  da je mudra odluka Grada što bebama poklanja auto sedišta zbog bezbednosti u saobraćaju najmlađih sugrađana.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291