Vesti

Podsticajne mere u oblasti ruralnog razvoja

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica planiralo je za 2022. godinu dve mere u oblasti ruralnog razvoja.

Ovo preduzeće obavlja poslove iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa potrebama Grada Sremska Mitrovica. Prikuplja podatake o proizvodnji, prodaji, investicijama, problemima i mogućnostima u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja i priprema mesečne izveštaje.

Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica istakla je da sprovode podsticajne mere: Prva mera odnosi se na udruženja građana, to je mera koju tradicionalno, od osnivanja Agencije za ruralni razvoj primenjujemo. Druga mera je jedna novina, odnosi se na mlade poljoprivrednike, na investicije u fizičku imovinu mladih poljoprivrednika, maksimalan iznos po jednoj prijavi je 200.000 dinara. Isto tako imamo meru i za preradu mesa i mleka, gde je maksimalni iznos sredstava 250.000 dinara. Ukupan iznos sredstava za ovu meru je 6 miliona dinara i ono što je jako bitno za ovaj konkurs jeste da tu mogu da konkurišu oni mladi poljoprivrednici koji nisu ostvarili bespovratna sredstva i subvencije na istim konkursima, na drugim nivoima vlasti, dakle koji nisu ostvarili sredstva od ministarstva odnosno od pokrajine za mlade poljoprivrednike.

Podsticajne mere u oblasti ruralnog razvoja usvojene su juče na sednici Skupštine grada i počinje se sa njihovom primenom.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998