Vesti

Upis prvaka

Sremska Mitrovica – Upis u prvi razred, u školskoj 2022/2023 godini, je obavezan za svu decu koja su napunila najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina, odnosno koja su rođena u periodu od 1. marta 2015. godine do 29. februara 2016. godine.

Redovan upis budućih učenika počinje 1. aprila 2022. godine i traje do 31. maja 2022. godine. Roditelji, odnosno zakonski zastupnici dece, mogu da upišu dete neposrednim odlaskom u školu, ali postoji i mogućnost upisivanja dece u prvi razred elektronskim putem.

Od 1. aprila 2022. godine biće omogućeno da se elektronskim putem iskaže interesovanje za upis deteta u određenu školu putem Portala eUprava. Usluga se zove „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu“. Pristup usluzi se vrši postojećim nalogom sa eUprave (roditelja, odnosno zakonskog zastupnika deteta). Na taj način, roditelji, odnosno zakonski zastupnici budućih prvaka, ostvaruju komunikaciju sa školom u koju će kasnije biti upisano njihovo dete.

Detaljniju proceduru elektronskog upisa budućih prvaka možete videti ulaskom na Portal eUprave.

Što se tiče dokumentacije neohodne za upis prvaka, roditelj, odnosno zakonski zastupnik deteta, nije u obavezi da podnosi dokumentaciju, jer je izabrana škola pribavlja po službenoj dužnosti, izuzev uverenja o lekarskom pregledu, dok se Uverenje o pohađanju pripremnog predškolskog programa koje izdaje predškolska ustanova prilaže naknadno kada dete završi sa pohađanjem pripremnog predškolskog programa.

Krajnji korak je testiranje deteta, koje se vrši u izabranoj školi od strane njihovoh stručnih saradnika, pedagoga, ili psihologa.

U narednoj školskoj godini Grad Sremska Mitrovica će imati 654 đaka prvaka.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176