Vesti

Mitrovica na „Agro Belgrade” sajmu

Beograd – „Agro Belgrade” je međunarodni sajamsko – konferencijski događaj koji okuplja najvažnije kompanije iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, kao i poljoprivredne zadruge iz Srbije, regiona i inostranstva.

Na Sajmu se predstavilo preko 300 izlagača, iz nekoliko država i regiona, pokazavši saradnju u trgovini, jedinstvo i bogatstvo Balkana. Sajam „Agro Belgrade 2022” otvorio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ove godine, učešće na Sajmu uzeo je i Grad Sremska Mitrovica, predstavivši bogatstvo malih lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Prema rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice, Mitrovica je bogat poljoprivredni kraj koji ima čime da se pohvali i šta da ponudi – od meda, rakije, vina, preko sireva, mesnih prerađevina, do sokova, zimnice i ostalih specijaliteta. Na mitrovačkom štandu je svoje proizvode predstavilo 15 proizvođača poljoprivredno prehrambenih proizvoda, na Sajmu koji omogućava kontakt poljoprivrednika sa potencijalnim partnerima i kupcima, ali i razmenu znanja i informacija.

Grad Sremska Mitrovica i lokalna Agencija za ruralni razvoj, preuzeli su kompletnu organizaciju nastupa mitrovačkih izlagača na Sajmu, u cilju povećanja njihove vidljivosti na tržištu. Njihovim predstavljanjem doprinosi se i predstavljanju potencijala mitrovačkog agrara, ali i turističkog potencijala. Uz poljoprivrednike izlagači su i seoska turistička domaćinstva, kao i proizvođači tradicionalnih zanatskih proizvoda i rukotvorina.

Ovi izlagači predstavljaju Sremsku Mitrovicu i napor Grada je da oni budu jedinstveni što se planira ostvariti zajedničkim nastupima kao i kroz „korpu lokalnih proizvoda” koja se na tržište plasira kao gradski suvenir.

Najava događaja

23majCelodnevni dogadjaj28Dečje odeljenje slavi 65. rođendan

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.1365117.4890117.8415