Vesti

Gradski sportski savez o novom modelu fiskalizacije

Sremska Mitrovica – Predavanje o temi: Sportsko pravo, sportska inspekcija i fiskalizacija klubova u sportu održano je u organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, u Sali Galerije „Lazar Vozarević”. Predavač je bio predsednik gradskog saveza Nemanja Crnić.

Fiskalni obveznici, među kojima su i veliki sportski klubovi treba da pređu na nov model fiskalizacije, u periodu do 30. aprila 2022. godine, predviđa Zakon o obaveznoj fiskalizaciji sportskih udruženja.

Nemanja Crnić predsednik Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica i predavač rekao je: „Sportski savez Sremska Mitrovica je jedan od retkih ako ne i jedini Sportski savez u Srbiji a ja jedini sportski radnik koji ima petlju da izađe pred klubove da im kaže šta ih očekuje u sledećem periodu i da im objasni šta je zapravo fiskalizacija. Pokušao sam prethodnih meseci da kontaktiram državne organe i uspeo da saznam i naučim i to ću večeras da prenesem našim sportskim klubovima i da ih pripremim. Ko su zapravo klubovi koji se fiskalizuju moći ću da im kažem da li moraju ili ne moraju, da ne bi sebe sutra doveli u situaciju da imaju ogromne finansijske troškove i ovako se nalaze u vrlo teškoj finansijskoj situaciji. Fiskalizacija donosi red u državi, služi za to da se naplati porez, pre svega porez na dodatu vrednost, na sponzorske ugovore, karte i neke druge finansijske izdatke. Siguran sam da ću uspeti kroz neke savete i preporuke da im objasnim da mogu vrlo lako da prođu bez toga, a oni koji moraju da se fiskalizuju, oni su već veliki i imaju velika sredstva.”

Važna je potpuna fleksibilnost novog sistema, a to je da je mnogo jeftiniji, a da korisnici kao fiskalni uredjaj mogu da koriste tablete, računare, mobilne telefone.

„Edukacija je jako bitna u svim sferama života i bez nje gotovo da nema napretka, tako je i u radu sportskih stručnjaka jer ako se edukacija na pravilan način implementira u svakodnevni rad, to je dobar i gotovo izvestan put uspeha, tako da sportski stručnjak mora pre svega da bude spreman da usvoji nova znanja, da ih prihvati, da ih primeni u svom radu i jedino tako može i ubrati plodove svoga rad i očekivat,i naravno, neki uspeh,” rekla jeZorana Jakovljević stručni saradnik Sportskog saveza.

Nova fiskalizacija predstavlja proces elektronskog izdavanja fiskalnih računa koji će se beležiti u poreskoj upravi. Nadzor nad primenom Zakona o sportu i propisa donetih na osnovu zakona i inspekcijski nadzor obavljaće sportski inspektor.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7886117.1400117.4914