Vesti

Novogodišnje ukrašavanje grada

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici u toku je ukrašavanje grada uoči novogodišnjeg i božićnog praznovanja. I ove godine grad će sijati od brojnih ukrasa i svetlećih detalja, i tako Mitrovčanima ulepšati predstojeće praznike.

U centru grada danas je počelo postavljanje novogodišnje rasvete. Prema rečima nadležnih, svake godine ulože i dodaju nešto novo kako bi praznični ambijent bio potun.

Kako je rekao Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu: „Grad Sremska Mitrovica danas zvanično počinje sa radovima na novogodišnjem ukrašavanju grada. Sva novogodišnja rasveta koja je bila na stubovima javne rasvete i u samom centru grada prošle godine, će biti i ove godine postavljena, ali ćemo dodati određenu količinu novogodišnje rasvete kako bi novogodišnji duh i ambijent bio za naše građane što lepši i značajniji. Vrlo brzo će početi radovi na postavljanju objekata u pešačkoj zoni, a povodom manifestacije Magični trg koja se svake godine tradicionalno održava. Nadamo se da će epidemiološke mere i sama situacija sa virusom kovid-19 omogućit da se kulturno-umetnički program za novogodišnje praznike održi u onom obimu u kojem bi trebao. Standardno je izdvojeno novca za novogodišnju rasvetu, oko 800.000 dinara košta postavljanje i uklanjanje novogodišnje rasvete i oko 1.000.000 dinara će biti uloženo u nove ukrase, odnosno to je konstantno ulaganje, pre svega u zanavljanje onoga što je oštećeno kroz godine, a svake godine se trudimo da kupimo i nešto skromno novo kako bi grad, kao prestonica Srema, bio ukrašen na adekvatan način.”

I ove zime grad će zasijati u punom sjaju, a blistavi detalji i ukrasi mnogima će i ovu Novu godinu učiniti veselijom i lepšom.

Najava događaja

24junCelodnevni dogadjaj26„Izložba kreacija od Lego kockica”

26jun17:0020:00Rimljani na Savi

27jun18:0000:00Memoriši datum 27. Avgust - Vinski park '22

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.0914117.4437117.7960