Vesti

Još jedan seoski put za kraj godine

Grgurevci – Tokom 2021. godine lokalna samouprava je intenzivno radila na unapređenju ruralne putne infrastrukture, tako da ovu godinu Mitrovica završava u tom duhu – rekonstrukcijom još jednog seoskog puta. U Grgurevcima je završena rekonstrukcija Devojačkag puta koji vodi ka Crvenom Čotu.

Po rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice, radove je finansiralo Ministarstvo poljoprivrede sa 13 miliona dinara, dok je Grad izdvojio sredstva u iznosu od 7 miliona dinara. Radi se o deonici od nešto preko dva kilometara, od čega je deonica u selu oko 600 metara, a van naseljenog mesta 1,5 kilometara. Put se radi u širini od 4 metra u selu, tri metra van sela, sa bankinama sa obe strane od po jedan metar širine.

Tokom 2020. godine asfaltirano je oko 20 kilometara putne mreže, uglavnom ulice unutar naseljenih mesta, a tokom 2021. godine prioritet su bile saobraćajnice koje povezuju sela u području Fruškogorja – put od Velikih Radinaca ka Bešenovu, zatim od Velikih Radinaca prema Grgurevcima i Šuljmu, takođe i put koji spaja Grgurevce i Manđelos, kao i rekonstrukcija centralne raskrsnice u Velikim Radincima.

Samardžić je istakao da se u 2022. godini nastavlja uređenje puteva svih kategorija, jer ulaganje u seoske puteve je ulaganje u opstanak sela, a putevi će se obnavljati i u gradu  

Kako je rekao Duško Krstić, predsednik Mesne zajednice Grgurevci, na asfaltiranje „crvenog puta”, kako ga meštani zovu, čekalo se sedamdeset godina, a povezuje selo sa putem koji vodi ka Beočinu, Vrdniku, Iloku, čime Grgurevci dobijaju putnu mrežu kakvu do sada nisu imali.

Vlada Republike Srbije izdvojila je preko pola milijarde dinara za ulaganje u mitrovačku seosku putnu infrastrukturu, a tu si u dalja ulaganja u toku 2022. godine, što govori o izuzetnoj saradnji lokalne samouprave i ostalih nivoa vlasti.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291