Vesti

Akcija „Moja novogodišnja učionica”

Sremska Mitrovica – U OŠ „Boško Palkovljević Pinki” podeljeni su paketići prvacima i održana je Akcija „Moja novogodišnja učionica” povodom novogodišnjih praznika. U sklopu akcije biraće najlepšu novogodišnju učionicu, a pripremaju i paketiće u Akciji – Deca „Pinkijeve” škole za decu Kosova.

Osnovna škola „Bošković Palkovljević Pinki”, njeni zaposleni i učenici, ovih dana, pred kraj raspusta, nalazi se u pretprazničkom raspoloženju. U duhu novogodišnjih i božićnih praznika cela škola je okićena, ukrašene su učionice, okitili su i jelku.

Prema rečima Igora Došena direktora škole: „Povod zašto smo mi danas ovde su tri akcije, prva akcija je podela novogodišnjih paketića slatkiša, đaicima prvacima koje daruje društveno odgovorna firma „Univerexport” kojoj se posebno zahvaljujem. Drugo je akcija učeničkog parlamenta pod nazivom „Moja novogodišnja učionica”, u kojoj svako odeljenje ukrašava svoju učionicu, a žiri sastavljen od nastavnika, stručnih službi i direktora ocenjuje tri najbolje učionice. Treći provod je humanitarna akcija naše škole, po kojom smo poznati, a to je akcija – Deca „Pinkijeve” škole za decu Kosova. Takođe u duhu novogodišnjih praznika deca i njihovi roditelji i nastavnici skupljaju slatkiše, igračke pakuju u novogodišnje kese i kao novgodišnje paketiće šaljemo ih na Kosovo u nadi da ćemo ulepšati i deci Kosova ove novogodišnje praznike.”

Kako se bliži praznična novogodišnja i božićna sezona, učenici i zaposleni su poželeli da uživaju u lepoj, toploj atmosferi škole i da se zajedno raduju praznicima i prilici da ih proslave i obeleže kraj godine koja je za nama.

Snežana Sladojević učiteljica IV-2 razreda kaže o akciji: „Deca se raduju praznicima vole da dobiju paketić, isto tako vole i da za drugare pripreme paketiće. Već godinama radimo sa Humanitarnom organizacijom „Svi Srbi za Kosmet”, donesmo slatkiše i igračke za paketiće, oni ih pakuju u Beogradu i nose na Kosovo da bi deca dobila identične paketiće. To radimo već dugo, išli smo i nosili smo, ne samo paketiće, nego i drugu humanitarnu pomoć na Kosovo, nedavano i u Beograd. Deca u školi se uvek odazovu bilo da li da radimo humanitarnu pomoć za druga iz razreda zadruga u školi ili jednostavno bilo ko da nam se obrati da li je to materijalna humanitarna pomoć ili u vidu garderobe, obuće, slatkiša, pribor za školu, stvarno naši učenici se uvek odazovu.”

Ovom prilikom pozvala je i sve ostale koji hoće da se priključe „Pinkijevoj” školi da dođu i da donesu neku humanitarnu pomoć jer Akcija Deca „Pinkijeve” škole za decu Kosova,  traje do kraja prvog polugodišta.

Lenka Alimpić učenica VIII-3 razreda i predsednik Učeničkog parlamenta Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” srećna jer je baš njen razred najlepše ukrasio učionicu: „Učestvovali smo u akciji ukrašavanje učionica gde je moj razred VIII-3 pobedio, takmičili smo se sa svim razredima u školi i mi smo imali sreće da pobedimo. Nagrada je projekcija filma novogodišnjeg filma u svečanoj sali.”

Praznični duh ne dolazi sam od sebe, ovo je primer dobre prakse kako su oni su odlučili da duh praznika lako unesu u školu adekvatnom novogodišnjom dekoracijom – koja je učinila da prostor izgleda bajkovito i podstakla im dobro raspoloženje.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158