Vesti

Radovima na novoj podlozi nastavljena rekonstrukcija „Partizanovog” igrališta

Sremska Mitrovica – Nastavljena je rekonstrukcija „Partizanovog” igrališta u centru našeg grada. U prethodnoj fazi projekta obnovljene su tribine, a u narednih nekoliko dana počeće i radovi na postavljanju nove podloge na terenu.

Projektom je planirano da  „Partizanovo” igralište ponovo bude objekat otvorenog tipa namenjen za različite vrste sportova, ali i za manifestacije kulturnog karaktera. Radove je danas obišao načelnik za kulturu i sport Vasilj Ševo, rekavši da se odvijaju predviđenom dinamikom i istakao da im je želja da ovim projektom probude uspomene starijim sugrađanima koji su dolazili na ovo mesto ali i da podstaknu mlade generacije da ovde dolaze i bave se sportom.

Sremska Mitrovica nastavlja da ulaže u infrastrukturu, trenutno renoviranjem žele da vrate stari sjaj „Partizanu” kako je rekao načelnik Ševo i dodao: „Plan je da ovo mesto pomogne školama, u realizaciji školskih programa. Pored toga što će ovo mesto pomoći školama da realizuju svoja školska takmičenja, kao i našem Sportskom savezu koji ima i više nego bogat program i upravo mu je potrebno jedno ovakvo mesto, želimo da se ovde odvijaju i kulturne manifestacije. Krenuli smo da radimo u dve faze, u prvoj fazi smo uradili kompletno nove tribine, zatim u drugoj fazi radi se asfaltna podloga, podigli smo staru podlogu koja je dotrajala, postavili novu i na ovu podlogu će doći gumirana podloga koja ima sve sertifikate kada pričamo o kvalitetu i bezbednosti budućih korisnika.”

„Na proleće planiramo da uradimo LED rasvetu, na tribinama da postavimo stolice i da u pomoćnim objektima uradimo svlačionice, kako bi svi korisnici imali vrhunske uslove za bavljenje sportom. Sve će biti savremeno, biće postavljeni i tuševi. Na terenu će biti postavljeni golovi i sve je osmišljeno tako da bude multipraktik, znači za više sportova. Sve će to biti urađeno u ovoj prvoj fazi, a već u drugoj fazi idemo na reflektore, stolice i opremanje svlačionica,” rekao je Ševo.

Vrednost radova je šest miliona dinara, sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport.

Kada bude obnovljeno „Partizanovo” igralište će biti moderan teren, na kojem će sadašnje i buduće generacije Mitrovčana moći da uživaju u sportskim takmičenjima i kulturnim manifestacijama.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142