Vesti

„Pinkijevoj” školi nova unutrašnja stolarija

Sremska Mitrovica – Nakon rekonstruisane fiskulturne sale Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” radovi se nastavljaju. U toku su radovi na zameni unutrašnje stolarije.

Rekonstrukcija Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici nastavljena je zamenom stolarije. Radove je obišla Svetlana Milovanović gradonačelnica sa sardnicima u prisustvu direktora škole, Igora Došena.

„I dalje nastavljamo da ulažemo u obrazovanje kao što smo istakli da nam je to sada najvažnije. U Osnovnoj školi  „Boško Palkovljević Pinki” da se podsetimo, pre godinu dana je rekonstruisana sala za fizičko zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport, a sada se radi zamena unutrašnjih vrata, stolarije zahvaljujući saradnji naše lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. U školi se menjaju svih 48 vrata na učionicama, osim bezbednosnih razloga koje ističem ovom prilikom, isto je tako bitno da se radi i o energetskoj efikasnosti što znači da će učenicima u samim učionicama biti sada još toplije. Sve činimo kako bismo poboljšali uslove rada boravka dece u školi, kao i njihovih nastavnika. Sredstva dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje su milion i po dinara”, rekla je gradonačelnica Milovanović.

Radovi na zameni vrata na učionicama su u toku, prilikokm obilaska ocenjeno je da sve teče po planu. „Pinkijeva” škola se nalazi u najstarijoj školskoj zgradi u Sremskoj Mitrovici. Datira iz 1959. godine i ovo je samo jedan od projekata koji je nastavak sanacije tog objekta. Prošle godine su uradili salu, pre dve godine podove na prvom spratu i najavljuju dalje renoviranje.

Igor Došen direktor OŠ „Boško Palkovljević Pinki” ovom prilikom je rekao: „Na raspisan konkurs Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine za sufinansiranje i finansiranje objekata sanacije školskih objekata, OŠ „Boško Palkovljević Pinki” je konkurisala sa projektom Zamena unutrašnje stolarije, tačnije zamene vrata koja su dotrajala, nekvalitetna, nezdrava i nebezbedna za decu i ostale korisnike ovog prostora. Pretpostavljamo da će se ove nedelje projekat i realizovati. Zahvaljujem se jedinici lokalne samouprave na svoj pomoći i naravno Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, ovo je nastavak sanacije naše škole. Pored toga, u planu nam je i izgradnja spoljnih sportskog igrališta jer poznato je da smo mi jedina škola u Sremskoj Mitrovici koja nema sportsko igralište u svom dvorištu.”

U narednom periodu u planu je sanacija dotrajalih podova u učionicama na drugom spratu, vađenje starog parketa koji datira takođe od datuma kad je škola napravljena 1959. godine i zamena najverovatnije, prema rečima direktora, kao i na ostalim spratovima najsavremenijim i po decu zdravim i bezbednim, vinilom.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934