Vesti

Gradske stipendije uručene najboljim studentima

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica tradicionalno stipendira svoje najbolje studente, ove godine gradske stipendije dobila su 53 studenta. To je odluka kojom lokalna samouprava želi da pokaže da vodi brigu o mladima, posebno onima koji svojim znanjem, radom i zalaganjem zaslužuju da i Grad na neki način stane iza njih.

Tradicionalno 16. godinu za redom Grad Sremska Mitrovica najboljim studentima obezbedio je stipendije iz budžeta u visini od 11.000 dinara mesečno. Stipendije su dodelili redovnim studentima državnih fakulteta koji studiraju na teret Republike Srbije i sa prosečnom ocenom 9,50. Ugovore o stipendiranju, studentima je uručio Zoran Đurić načelnik Gradske uprave za obrazovanje. Gradska uprava ima cilj da se svake godine stipendiraju zaista najbolji studenti.

Načelnik Đurić čestitao je svim dobitnicima i tom prilikom rekao: „Povod današnjeg okupljanja je dodela studentskih stipendija najboljim studentima naše opštine. Ove godine uslov za dodelu stipendija ostvarilo je 53 studenta druge, odnosno svih narednih godina studija. Visina studentske stipendije iznosi 11.000 dinara na mesečnom nivou. Grad Sremska Mitrovica, Gradska uprava za obrazovanje prepoznali su potrebu i značaj da se nagrade ovi mladi, vredni i uspešni ljudi. Sasvim sam siguran da će se oni nakon završetka svojih studija vratiti u naš grad i doprineti njegovom bolje funkcionisanju. U ime Grada, Gradske uprave za obrazovanje i svoje lično ime čestitam nagrađenim studentima i želim im puno sreće u narodnom školovanju i životu.”

Gradska uprava ima cilj da se svake godine stipendiraju zaista najbolji studenti. Među najboljima je Nina Babić iz Velikih Radinaca. Student je druge godine Fakulteta tehničkih nauka na Mašinskom odseku, Smer energetika i procesna tehnika. Ostvarila je prosečnu ocenu 10 tokom dosadašnjeg studiranja i dobila je stipendiju mitrovačke lokalne uprave.

„Jedan deo školovanja i obaveza svakako može ovo da pokrije ovom stipendijom, naravno da nam znači. Ja sam na budžetu tako da me studiranje ne košta što se tiče školarine ali naravno imamo nekih drugih obaveza koje moramo da platimo”, rekla je Nina Babić.

Nataša Živanović iz Kuzmina trenutno je druga godina studija, završila je prvu godinu sa prosekom 9,89 na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, Smer informacione tehnologije.

Kako je rekla Nataša Živanović: „Meni ova stipendija znači jedno jako veliko olakšanje za moje roditelje koji su odlučili da finansiraju moje školovanje. Iako sam na budžetu postoje mnoge stvari za koje treba da se uloži novac, tako da mi je jako drago što imam ovu pomoć dobila da iskoristim za svoje školovanje i za pomoć roditeljima.”

Ove godine ukupno 53 studenta ispunilo je uslove i dobilo stipendije. Nagrađeni su svi koji imaju opšti prosek viši od 9,50; koji su položili sve ispite iz prethodnih godina i upisali narednu školsku godinu na budžet. Stipendija se odnosi na studente državnih fakulteta.

Dodela stipendija održana je danas, a potpisivanje ugovora je organizovano u skladu sa propisanim merama prevencije. Studenti su podeljeni po godinama studija i u određeno vreme u hol Gradske kuće ulazilo je po pet osoba. Stipendije će primati tokom školske godine u jednakim mesečnim iznosima.

Svečanosti su pored predstavnika Grada, prisustvovali studenti i njihovi roditelji, poštujući raspored i protivepidemijske mere. Nagrađeni studenti su ponos svojih roditelja, svog fakulteta, ali, naravno, i Grada Sremska Mitrovica.

Spisak studenata koji su ostvarili pravo na gradsku stipendiju može se pročitati na sledećem linku: http://www.sremskamitrovica.rs/files/stipendije20-21konrl.pdf

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291