Vesti

Potpredsednik Vlade i ministar Nedimović revakcinsan na Gradskoj plaži

Sremska Mitrovica – Branislav Nedimović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, primio je drugu dozu vakcine Oksford-AstraZeneka protiv virusa kovid-19, na punktu na Gradskoj plaži.

Novootvoreni vakcinalni punkt u našem gradu, na Gradskoj plaži, Mitrovčani već posećuju, a tamo je imao priliku da se revakciniše Branislav Nedimović, potpredsednik Vlade, ministar i naš sugrađanin. Situaciju u našem gradu kad je reč o pandemiji izazvanoj koronavirusom, Branislav Nedimović ocenjuje kao dosta dobru i pohvaljuje visok procenat vakcinisanih građana.

Kako je posle vakcinacije rekao Branislav Nedimović, potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: „Posle tri meseca druga doza AstraZeneke, od koje svi bezrazložno beže, ne znam uopšte zašto ljudi misle da je problem u toj vakcini. Pozivam sve ljude u Mitrovici, gde imamo negde oko 52% vakcinisanih i blizu smo 50% revakcinisanih da iskoriste priliku i ovde na plaži, tokom celog leta, biće punkt za vakcinaciju, da se vakcinišu. Svi koji su imali koronu, znaju šta je korona i znaju koliko je to opasno, ako nisu verovali, mislim da sad veruju, a oni koji nisu, neka pitaju njih kako im je bilo, pa će videti da to uopšte nije naivno. Mitrovačka kovid bolnica skoro je potpuno ispražnjena, malopre sam pričao sa doktorom Malobabićem, nema više kovid pacijenata u hirurškom bloku, sve se sad kreči, pere, sređuje sprema za, ne daj bože, neki sledeći talas, a moramo biti spremni i na to. U Mitrovici nema više nikog na respiratoru što je prvi put posle godinu i malo jače da više nemamo takvih situacija.”

„Juče nismo imali ni jednog pozitivnog u Mitrovici ni na brzom, ni na PCR testu, liči da ide na dobro. Verovatno ćemo od sutra početi još više da se otvaramo, sad će krenuti mature i videćemo kako će to ići. Bilo bi idealno kad bi mladi hteli da se vakcinišu, znam da  je to teško, valjda će nam i ove zemlje u koje se ne može na more ako nemaš vakcinu, možda indirektno, pomoći u tome. Mislim da je u Mitrovici dosta dobro i zato sve i funkioniše onako kako bi blizu trebalo, nadam se da se ćemo brzo stići do toga da bude sve u redu”, dodao je potpredsednik Nedimović.

Da podsetimo ministar Nedimović, je 23. marta primio prvu dozu vakcine protiv kovida-19, u ambulanti u Mačvanskoj Mitrovici. Danas je, takođe, pozvao sve koji mogu da se vakcinišu.

Zaključno sa jučerašnjim danom, a to je 144. dan vakcinacije na teritoriji Opštine Sremska Mitrovica ukupno je vakcinisano 32.359 punoletnih građana, što je negde oko 52,45% izneo je podatke Miroslav Jokić rukovodilac Stručno-operativnog tima za imunizaciju na teritoriji Sremske Mitrovice i načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu.

Miroslav Jokić smatra da je to odličan rezultat i dodaje: „U ovom periodu takođe imamo negde preko 46% revakcinisanih građana što je takođe odličan pokazatelj i zbog toga je Štab za vanredne situacije i ukinuo vanrednu situaciju na teritoriji naše Opštine i krećemo ka popuštanju mera u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije. Za naredni period smo, stoga, drugačije organizovali vakcinaciju na teritoriji našeg grada i dominantan punkt za potrebe imunizacije građana će biti Gradskoj plaži, koji će raditi svaki dan od 10:00 do 20:00 sati. Na raspolaganju su u ovom trenutku vakcine „Sinofarm”, „Fajzer” i „AstraZeneka”, očekujemo vrlo brzo i isporuku „Sputnjik V” vakcine. Takođe otvoren je punkt za vakcinaciju u Trećoj zdravstvenoj ambulanti u Preventivnom centru, tj. Dispanzeru na Savi koji će raditi od 8:00 do 19:00 časova, a za građane sa teritorije Bosne i Hercegovine na raspolaganju je punkt za vakcinaciju u Zdravstvenoj ambulanti u Bosutu radnim danima od 8:00 do 15:00 časova, po potrebi ćemo otvarati i ambulantu u Sremskoj Rači ukoliko broj lica koji budu dolazili na teritoriju naše Opštine bude takav da iziskuje takve mere. Od uspostavljanja punkta u Bosutu, juče i danas je vakcinisano preko 300 građana iz Bosne i Hercegovine što dovoljno govori o tome da građani s tih prostora rado biraju teritoriju Opštine Sremska Mitrovica za vakcinaciju, a to je rezultat profesionalnosti naših zdravstvenih radnika i svih onih koji učestvuju u samom procesu imunizacije.”

Pozvao je sve koji mogu, a posebno mlade, da se vakcinišu: „Ovom prilikom apelujem na naše mlađe sugrađane, lica starija od 18 godina i mlađa od 50 godina da dođu da se vakcinišu, da iskoriste priliku da im je vakcina dostupna, da su punktovi i timovi za imunizaciju dostupni, pre svega na gradskoj plaži jer procenat u ovoj starosnoj dobi iznosi negde oko 30% i tu leži taj rezervoar za vakcinaciju i dolazak do kolektivnog imuniteta. Ne treba zaboraviti, treba podsetiti da su se zaista, odgovorno i revnosno poneli naši sugrađani stariji od 65 godina i tu je procenat vakcinisanih preko 82%, ja im se ovom prilikom zahvaljujem. Pozivam sve mlade ljude da se vakcinišu, to jedini način da zaštite sebe, zdravlje svoje porodice, svojih najmilijih, svojih baka i deka, da omoguće sebi nesmetan život, putovanje, da iskoriste to što je lokalna samouprava zajedno sa zdravstvenim sistemom dobro organizovana i može u brzom i kratkom roku da ih vakciniše bez čekanja i zadržavanja”.

Svi zainteresovani sugrađani moći će da prime vakcinu na punktu na Gradskoj plaži, dovoljno je da dođu sa ličnom kartom bez prethodne prijave.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988