Vesti

Maturski koncert najbolje učenice SMŠ „Petar Krančević”

Sremska Mitrovica – Maturski koncert Marije Jovanović učenice Muzičke škole „Petar Krančević”, održan je u Galeriji „Lazar Vozarević”.

 Publika u mitrovačkoj galeriji slušala je pijanistički koncert u izvođenju Marije Jovanović, najbolje učenice Srednje muzičke škole „Petar Krančević”, prema rečima direktora Bojana Jovanovića. On je izrazio zadovoljstvo što se koncertom najbolje maturantkinje završava ova školska godina.

Kako je rekao direktor Bojan Jovanović: „Ovo je kraj školske godine i velika čast i zadovoljstvo da slušamo maturski koncert Marije Jovanović koja je inače proglašena za učenika generacije naše škole i jedna je od najboljih  učenica u celoj Srbiji jer je samo ove godine osvojila preko 20 nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Položila je prijemni ispit u Ljubljani, u Sloveniji tako da je ovo njoj poslednji ispit i ona današnjim danom završava našu školu. To je za nju još značajnije nego što je za nas, a za nas je značajno zato što je godinu i po bilo vanredna situacija, nije bilo javnih nastupa pred publikom, nego samo pred komisijama, žirijima, nastavnicima, profesorima škole, tako da je ovo najlepši način da se ona oprosti sa školom verovatno i sa sugrađanima, ali vraćaće se da nam svira. Izvela je program obavezan po planu i programu Ministarstva prosvete prilično obiman i izuzetno zahtevan, a pošto Marija spada u red najboljih umetnika svoje generacije, to je bilo na još višem nivou.”

Marija Jovanović završava četvrti razred Srednje muzičke škole „Petar Krančević”, u Sremkoj Mitrovici. Svira klavir u klasi profesorice Margarite Vujović.

„Danas održavam svoj maturski solistički koncert na kojem sam svirala kompozicije iz epoha baroka,  preko klasicizma, do romantizma i sa sve srpskim autorom Isidorom Bajićem. Odsvirala sam raznorazne kompozicije koje su potrebne da bi se maturski ispit uradio. Gostovaće moj brat Lazar koji svira violinu, a gost iznenađenja je Jelena Pačirski koja takođe svira violinu, s njom sam odsvirala melodiju iz kultnog filma „Kum”, što je bilo iznenađenje za publiku,” rekla je Marija Jovanović.

U toku školovanja osvojila je veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Koncertu je prisustvovao Zoran Đurić načelnik Gradske uprave za obrazovanje. Događaj je održan uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988