Vesti

Obnova ruralne putne infrastrukture u Salašu Noćajskom

Salaš Noćajski – Rekonstrukcija saobraćajne infrastrukture na području Sremske Mitrovice nastavljena je u selu Salaš Noćajski, gde je asfaltiranjem dve ulice rešen dugogodišnji problem meštana. Radove su obišli zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove Ljubomir Vujčić.

U toku su radovi na rekonstrukciji saobraćajnica u dve ulice u Salašu Noćajskom, rešava se putna infrastruktura u ulicama Puće Markovića i Dušana Dostanića. Izvođač radova je preduzeće „Srem-put“ kroz javno-privatno partnerstvo, a za nekoliko dana, najavljuju nadležni, biće gotovi radovi u ovom mačvanskom selu.

Kako je rekao zamenik gradonačelnice Petar Samardžić obišavši radove: „Grad Sremska Mitrovica nastavlja sa ulaganjem u putnu infrastrukturu, pre svega u obnovu ruralne putne infrastrukture. Ovde se vrši revitalizacija dve ulice ukupne dužine od kilometar i po, predračunska vrednost radova je blizu četiri miliona dinara. Rekonstrukcija podrazumeva saniranje postojećih saobraćajnica jer negde oko 50% površine je zdrav kvalitetan asfalt koji će ostati, dok se druga polovina vrši saniranjem, odnosno mijenja se potpuno novim asfaltom, posebno raskrsnice u ove dve ulice. Sav grebani asfalt koji ostane posle radova biće na raspolaganju Mesnoj zajednici „Salaš Noćajski“, odnosno biće iskorišćen za nasipanje atarskih puteva, tako da rekonstrukcijom ove dve ulice rešavamo dva goruća problema u ovom mestu. Upravo ove dve ulice izlaze na najveći seoski atar gde se veliki broj meštana bavi poljoprivrednim radovima što će im znatno olakšati posao.”

Dragan Čupić predsednik Mesne zajednice „Salaš Noćajski“ kaže da ove dve ulice nisu radili prošle godine zbog kovid situacije, posao je odgođen za ovu godinu, te su meštani jedva dočekali mašine ispred svojih domova.

„Na teritoriji Mesne zajednice „Salaš Noćajski“ trenutno se nalazite tri velika, bolje rečeno ogromna za nas, gradilišta. Prvo je, ovom prilikom i da najavim za nekih 15, 20 dana je završena kapela i daće se na korišćenje krajem ovog meseca, drugo gradilište je u crkvi, tj. u porti crkve gde se završava krovna konstrukcija na parohijskom domu i treće gradilište, meni možda i najdraže je ovde, u ove dve ulice. Najdraže mi je zato što sam u svakodnevnom kontaktu sa meštanima ove dve ulice, tu je oko 70 domaćinstava, ulice su naseljene celom svojom dužinom i to poboljšava kvalitet života ovde. Značajno je i jer ova ulica vodi ka najvećam ataru u selu što će dosta značiti našim poljoprivrednicima i ubrzaće im svakodnevni put do njiva. Radove finansira Grad Sremska Mitrovica i zahvaljujemo se im na ovom ogromnom projektu za nas”, rekao je Čupić.

Dragan Lukić žitelj ulice Dušana Dostanića, meštanin ovoga sela veoma je zadovoljan ovim radovima. Zahvalio se svima koji su pomogli da se ovi projekti i ostvare.

„U ove ulica Dušana Dostanića i Puće Markovića već skoro 15 godina nije nešto ulagano. Hvala lokalnoj samoupravi i Gradu Sremska Mitrovica da je ovaj projekat ipak ugledao svetlost dana. To su preopterećene ulice, ljudi se bave poljoprivredom, tuda idu velike mašine, pogotovo u poslednje vreme veliki traktori, velika mehanizacija, tako da je ulica jako bila oštećena. Zimi i u jesen kad su velike kiše, tu više nije moglo da se prođe, da se izađe.  Mi smo vozili autom ili biciklom malu decu da bi mogla doći do škole. Ipak je bilo krajnje vrijeme da se neka sredstva uložio u našu ulicu”, zaključuje Lukić.

Radovima na rekonstrukciji dve ulice u ovom mačvanskom selu, biće rešen dugogodišnji problem meštana, što će i znatno poboljšati kvalitet života u selu Salaš Noćajski.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988