Vesti

Nastavak akcije „Posadi svoj hlad”

Sremska Mitrovica – Akcija ozelenjavanja javnih površina „Posadi svoj hlad” nastavljena je na dve lokacije u našem gradu. Na platou kod bazena i u Gradskom parku posađeno je drveće koje će upotpuniti arhitekturu tog javnog objekta i biti ukras parkovske površine.

Ozelenjavanje javnih površina nastavljeno je na inicijativu mitrovačke lokalne samouprave. Na platou pored bazena PSC „Pinki” zasađena je palma, čime je dopunjena arhitektura samog objekta i istaknut njegov značaj i monumentalnost.

Akciji je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Petar Samardžić. Iako je reč o zelenilu koje ne služi javnom korišćenju u uobičajenom smislu, estetski efekat ovakvog zelenila je nesumnjiv. Reč je o maloj površini, čija se svrha prevashodno odnosi na ulepšavanje ulaza u objekat i isticanje njegove arhitekture.

Palma doprinosi upotpunjavanjavanju arhitekture ovog javnog objekta u skladu sa njegovom namenom rekao je Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu.

„Lokalna samouprava Sremska Mitrovica nastavlja sa ozelenjavanjem grada Sremska Mitrovica, posle akcije u kojoj smo delili besplatne jasene, danas smo posadili jednu palmu, a takođe i japansku trešnju. Palmu smo posadili pored Gradskog bazena, japansku trešnju smo posadili u centru grada, tačnije u parku. Ovu priliku bih iskoristio da se zahvalim pre svega nevladinoj organizaciji Zeleni razvojni centar koja je dobila sadnice od društveno odgovornih kompanija. Takođe, grad i dalje nastavlja sa ozelenjavanjem grada i vodiće računa o zaštiti životne sredine”, rekao je Riđošić.

U drugom delu akcije, u  Gradskom parku – amfiteatar, zasađeno je drvo japanske trešnje. Ovaj tip zelenila ulazi u sklop sistema zelenih površina samog gradskog jezgra, i kao takav utiče na njegovu celovitost, funkcionalnost i estetiku. Japanska trešnja se skladno uklopila u okruženje i pozitivno utiče na životnu sredinu.

Kako je u ime nevladine organizacije, koja je osmislila ovu i druge slične akcije, rekao  Predrag Ratić: „Zeleni razvojni centar nakon podele belog jasena na preko 100 lokacija u Srbiji, u jesenjoj i prolećnoj sadnji, rešio je da, za vreme letnjih meseci zajedno sa društveno odgovornim kompanijama koje spreme da podrže naše akcije, ulepšaju gradske parkove i zelenila po gradovima i opštinama u Srbiji. Sremska Mitrovica je prva koja je dobila od dve društveno odgovorne kompanije palmu koja je posađena kod Gradskog bazena kao japansku trešnju koja je posađena u Gradskom parku.”

Ove površine predstavljaju ukras pojedinih delova grada, a neretko imaju i veći značaj u ukupnom sistemu gradskog zelenila čineći jedinstvenu celinu sa uličnim drvoredima i parkovskim površinama.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291