Vesti

JKP „Komunalije” i deca zasadili drvo u Martincima

Martinci – Povodom Dana planete zemlje, Javno komunalno preduzeće „Komunalije” doniralo je martinačkom vrtiću sadnicu liriodendrona, koju su mališani zajedno zasadili u školskom dvorištu, kako bi im u budućnosti drvo pravilo hlad dok se igraju, ali i proizvodilo čist vazduh.

Mladi, obrazovanje o zaštiti životne sredine i zajedničke akcije su u centru zbivanja povodom ovogodišnjeg Dana planete Zemlje. Cilj obeležavanja ovog datuma je da se poveća svest ljudi o ugroženosti životne sredine, kao i da se angažuje što šira javnost.

Međunarodni Dan planete zemlje, JKP „Komunalije” obeležile su donacijom drveta martinačkom vrtiću i njegovim sađenjem zajedno sa predškolcima, rekla je Tamara Milković PR tog preduzeća.

„Kao i svake godine Komunalije obeležavaju ovaj poseban datum za nas, za našu planetu i za sve naše sugrađane, akcijom sađenja drveta i naravno druženjem sa decom. Mi smo sa vrtićem u Martincima napravili lepu saradnju, deca su prethodnih dana sakupljala stari papir i hartiju, pozvali su nas, naravno sakupljen papir i hartija će otići na reciklažu, i to je jedna lepa, velika količina. Mi smo zauzvrat ovom vrtiću doneli sadnicu  liriodendrona. To je veliko drvo koje će ovde napraviti hladovinu, naravno i ukrasiti njihovo dvorište. Cilj ovakvog obeležavanja Dana planete zemlje jeste to da deca znaju da samo jedna tona papira i kartona, reciklirana, spasava 17 stabala”, objasnila je Tamara Milković.

Svakog dana u godini moramo da budemo svesni šta je potrebno da spasimo našu planetu Zemlju, tzv. plavu kuglu, te da menjamo navike, poručuju ekolozi. Obeležavanje današnjeg datuma je prilika da se podsetimo na to.

Dečak Veljko je rekao kako se sadi drvo i šta su sve radili povodom ovog praznika: „Danas smo presađivali papriku i paradajz, a sad smo ovde u školi i sadimo drvo. Pre toga smo prikupljali staru hartiju, da sačuvamo planetu Zemlju i šumu. Drvo se sadi tako što se prvo kopa velika rupa, pa se sadi i zakopa. Treba da ga zalivamo. Drvo će da raste uz pomoć muzike, sunca, kiše i ljubavi”.

Inicijativa obeležavanja Dana planete, koji je ustanovljen 1970. godine u Sjedinjenim američkim državama, a obeležava se širom sveta od 1992. godine, postala je globalni podsticaj za akcije rešavanja ekoloških problema današnjice.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291