Vesti

Dvadesetpethiljadita sugrađanka vakcinisana protiv kovida 19

Sremska Mitrovica – Vakcinisano je 25.000 Mitrovčana protiv kovida 19. Dvadesetpethiljaditoj vakcinisanoj protiv koronavirusa, Nikolini Lukić, gradonačelnica Svetlana Milovanović uručila je paket vitamina. Ova Mitrovčanka je tom prilikom pozvala sve mlade da slede njen primer i da se vakcinišu.

Masovna vakcinacija građana protiv koronavirusa odvija se po planu i još uvek vlada veliko interesovanje Mitrovčana za imunizaciju. Do sad je vakcinisano 25.000 Mitrovčana. Naša sugrađanka Nikolina Lukić ima 27 godina i ona je dvadesetpethiljadita vakcinisana na punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki”.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović i lično se uverila da se ona oseća dobro i da nije bilo nikakvih neželjenih reakcija. Tom priliko joj je uručila paket vitamina i vaučer za pregled.  

„Danas smo došli, što se tiče vakcinacije, do dvadesetpethiljaditog sugrađana koji je vakcinisan, to je bio naš neki prvi limit, idemo dalje do 30.000. Meni je posebno drago što je to jedna mlada osoba, Nikolina Lukić koja ima 27 godina, koja je sportiskinja i se nadam da će pružiti primer i ostalim svojim vršnjacima da treba da se vakcinišu, da je vakcina jedini način da se završi ova pandemija i da konačno počnemo da živimo onako kao što smo i nekada”, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Vakcinisani sugrađani misle da je vakcinacija logičan način da se rešimo ove bolesti i jedna od mogućnosti da zaštitimo sebe, svoje bliže i ostale građane. Sličnog mišljenja je i naša mlada Mitrovčanka, dvadesetpethiljadita vakcinisana.

Nikolina Lukić dolazi iz Sremske Mitrovice, ima 27 godina i bavi se profesionalno sportom, o sebi je rekla: „Polaznik sam tj. moj prvi klub je Ženski odbojkaški klub „Srem” Sremska Mitrovica, već dugo se bavim baš profesionalno odbojkom i prošlu sezonu sam igrala u Ankari, pre toga sam igrala u „Crvenoj zvezdi” i „Železničaru” iz Lajkovca.”

„Htela bih ovom prilikom da pozovem sve moje kolege sportiste, takođe i druge mlade ljude da se odluče na ovaj korak za koji mislim da je sasvim prirodan i normalan u ovom trenutku, s obzirom na virus i na sve ovo što nas je zadesilo, kako bismo svi doprineli kolektivnoj imunizaciji i da se što pre vratimo u neku normalnu svakodnevicu na koju smo navikli. Vakcinisala sam se „Fajzer” vakcinom, za nju sam se odlučila jer mi je izuzetno bitna za putovanja i za nastavak moje sportske karijere u inostranstvu”, dodala je Nikolina Lukić.

Svi zainteresovani Mitrovčani mogu i dalje da prime vakcinu svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 sati, na vakcinalnom punktu u Poslovno-sportskom centru „Pinki.

Najava događaja

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142