Vesti

Dani ruske kulture ove godine onlajn

Sremska Mitrovica – Manifestacija „Dani ruske kulture” ove godine će zbog poznatih okolnosti biti održana onlajn. Publika će moći da prati programe na jutjub kanalu organizatora Istorijskog arhiva „Srem”.

Istorijski arhiv „Srem” po četvrti put organizuje manifestaciju „Dani ruske kulture” koja će trajati sve do 25. januara 2021. godine. Počela je izložbom „Najlepša zelja” Ruskog geografskog društva u Srbiji koja je danas otvorena u holu arhiva.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu otvorio je izložbu rečima: „Zadovoljstvo je da vas sve pozdravim i velika je čast i zadovoljstvo da u ime Grada Sremska Mitrovica u ovim specifičnim okolnostima, po četvrti put otvorim ovako jednu veliku i značajnu manifestaciju. Istovremeno organizatorima želim puno uspeha u daljem radu i da im programi budu što raznovrsniji i bogatiji. Iskoristio bih ovu priliku da u okviru iste manifestacije otvorim izložbu Ruskog geografskog društva „Najlepša zemlja” i da im poželim sve najlepše u daljem radu.”

Veoma bliske istorijske i kulturne veze dva naroda potvrđuje šest kulturnih događaja koji će se održati tokom „Dana ruske kulture” od 15. do 25. januara, poput izložbi, nastupa pesnika i još značajnih i zanimljivih  programa.

Dejan Umetić, direktor Istorijskog arhiva „Srem” istakao sve veći značaj ove manifestacije: „Četvrtu godinu zaredom Istorijski arhiv „Srem” uz podršku Grada Sremska Mitrovica i u saradnji sa još nekim udruženjima i institucijama organizuje Dane ruske kulture, ove godine u novim okolnostima bez prisustva publike. Sva dešavanja koja su predviđena u okviru Dana ruske kulture moći će da se prate na jutjub (YouTube) kanalu Istorijskog arhiva „Srem”. Ove godine smo pripremili programe malo skraćenog obima, dani isto traju od 15. do 25. januara ali smo pripremili samo šest programa s obzirom na celu situaciju i na naše tehničke mogućnosti. Ove godine izložba koja prati Dane ruske kulture je izložba Najlepša zemlja Centra ruskog geografskog društva iz Beograda, moram da spomenem i podršku Centra za nauku i kulturu Ruskog doma koji nam uvek izađe u susret kada organizujemo ovakve manifestacije.”

Izloženo je 35 panela sa fotografijama koje su učestvovale na konkursu Centra ruskog geografskog društva u Beogradu i prikazuju prizore iz života, prirode i građevinarstva Rusije.

Ljubitelјima ruske kulture pružena je prilika da u narednim danima uživaju u programima iz oblasti pozorišne, likovne i muzičke umetnosti, književnosti, istorije. Biće obeležen 17. januar nacionalni praznik Rusina, prvi put u Srbiji biće organizovana onlajn izložba ruskih rasa golubova.

Programe će zainteresovani moći da prate onlajn, preko jutjub kanala organizatora Istorijskog arhiva „Srem”.

Manifestacija se održava uz podršku Grada Sremska Mitrovica i uz pomoć Ruskog doma i Ruskog geografskog društva u Srbiji.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291