Vesti

Rekonstrukcija puta u Mačvanskoj Mitrovici

Mačvanska Mitrovica – Infrastukturna rekonstrukcija Ulice Mačvanski kej ulazi u završnu fazu. Radove na asfaltiranju glavne ulice u Mačvanskoj Mitrovici danas je obišla gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima.

Ulica Mačvanski kej, a samim tim i centar Mačvanske Mitrovice polako dobijaju sasvim nov i  moderan izgled. Posle postavljanja i obnove vodovodne mreže, postavljanja gasne mreže, sređuju se i trotoari i glavna saobraćajnica.

Svetlana Milovanović gradonačelnica rekla je prilikom obilaska radova: „Radovi su još uvek u toku, ovde u Mačvanskoj Mitrovici ali je već asfaltiran deo od ulaska u naselje, pa sve do centra, u dužini od 1.100 metara. Moramo da spomenemo i ulicu koja se nadovezuje na ovaj deo, Ulicu Marka Vučinića koja je takođe i asfaltirana i infrastrukturno uređena. Vrednost radova koji su sada u toku je oko 50 miliona dinara, a finansijeri su Javno preduzeće „Putevi Srbije”. Planiramo još da uradimo pešačku stazu koja je ovde zaista neophodna zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece koja pohađaju ovu školu. Ono što još bitno istaći je da je u prvoj fazi ovih radova urađena atmosferska kanalizacija koja je zaista bila prekopotrebna stanovnicima Mačvanske Mitrovice, a i naša javna preduzeća su u toj prvoj fazi uradila svoj deo posla, pre svega mislim na „Vodovod” koji je obnovio svoju mrežu i mislim na „Sremgas” koji je svoju mrežu distribuirao i u ovom delu, tako da sada stanovnici Mačvanske Mitrovice imaju mogućnosti da koriste i ovaj energent. Ono što se još planira da se uradi ovde je pijaca, u samom centru rekonstruišu se tezge i radi se plato na kome će biti, tako da će pijaca biti kompletno uređena.”

Završetak radova planiran je do Dana grada ali ako vremenske prilike dozvole očekuje se da će radovi biti završeni do kraja oktobra. Sredstva su obezbeđena i sva gradska javna preduzeća su angažovana, te su jedini ograničavajući faktor vremenske prilike.

Zoran Jovanović iz Mačvanske Mitrovice nije krio zadovoljstvo radovima i brojnim projektima koji su već urađeni u tom mestu.

„Mene posebno obuzme zadovoljstvo zbog toga što građani Mačvanske Mitrovice mogu da dožive rekonstrukciju vrlo bitne saobraćajnice za ovaj deo Mačve i što smo posle 50 godina dobili i vodovodnu mrežu u selima Severne Mačve koja je veoma bitna za građane. Postavljena gasna mreža i ova pešačka staza koja je praktično vezana za školu jako je bitna za našu decu. Ovo će biti kapitalno delo i povećaće kvalitet života građana. Cela ova priča i svi ovi radovi nikada se ne bi mogli završiti da nije bilo razumevanja i pomoći ministra Branislava Nedimovića, zato su mu građani Mačvanske Mitrovice beskrajno zahvalni i lično mislim da je njegovo angažovanje, a samim tim i njegovo razumevanje problema građana Mačvanske Mitrovice doprinelo da se ovo ostvari. Naša celokupna lokalna samouprava značajno je doprinela ovoj akciji, naročito bih spomenuo Upravu za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada sa načelnikom Miroslavom Jokićem koji je svakodnevno dolazio i brinuo o radovima. Ovo je zamisao širenja grada na dve obale reke, tako da ćemo stvarno biti i osećati se jednom, bratskom sredinom,” rekao je Jovanović.

Sutra počinju i radovi na izgradnji mini-pijace koja će zadovoljiti potrebe onih građana Mačvanske Mitrovice koji već imaju običaj da tu kupuju. Svi ovi projekti i trenutni radovi doprinose boljem životu građana.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176