Vesti

Nova oprema za više vode fruškogorskim selima

Sremska Mitrovica – U cilju rešavanja problema vodosnabdevanja koje su meštani fruškogorskih sela imali u proteklom periodu, u toku je rekonstrukcija Crpne stanice „Ženski zatvor”. Reč je o ugradnji nove pumpe i cevnih veza, obnavljanju elektro-instalacija, kao i razdvajanju cevovoda na dva kraka. Tako će, kroz poboljšan potis, stanovnicima ovih mesta u narednom periodu biti obezbeđene dovoljne količine vode.

Tokom protekle letnje sezone potrošači u ovim mestima, kao i JKP „Vodovod” bili su suočeni sa čestim kvarovima na vodovodnoj mreži i zastojima u snabdevanju vodom. Situacija je zahtevala mnogo svakodnevnog napora kako bi voda bila dostupna u što kraćem mogućem roku. Dosadašnje stanje u objektu koji je od vitalnog  značaja za vodosnabdevanje bilo je na granici funkcionalnosti. Redovno održavanje sistema poslednjih godina nije moglo da zadovolji narastajuće potrebe za vodom u ovom delu sremskomitrovačke opštine, a poseban problem predstavlja i sve manje količine vode iz prirodnih izvora.

„Da bismo rešili taj problem odlučili smo da uradimo detaljnu rekonstrukciju crpne stanice „Ženski zatvor”. Stare cevne i elektro-instalacije zamenjuju se novim, ugrađuje se nova pumpa, a najvažniji posao je rekonstrukcija cevovoda. Dosadašnji jedan krak cevovoda se razdvaja na dva kraka, sa ciljem rasterećenja opreme. Predviđeno je da jedan krak snabdeva vodom Ležimir i Manđelos, a drugi – Bešenovo, Bešenovački Prnjavor, Šuljam i Velike Radince. Ovim zahvatom ćemo da napravimo još jedan, paralelni vod i na taj način iz gradskog vodovoda potiskujemo više vode prema ovim selima. Tako ćemo nadoknaditi gubitak koji je nastao sušenjem izvora i stabilizovati vodosnabdevanje u fruškogorskim selima. Kraci će biti razdvojeni ventilom, a shodno potrebama moći će i da se izvrši spajanje, u slučaju manje potrošnje u zimskim mescima”, rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d. direktora JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica.

Rekonstrukciju crpne stanice „Ženski zatvor” finansira „Vodovod” sopstvenim sredstvima. Vrednost radova oko dva miliona dinara.  

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988