Vesti

Nova oprema za više vode fruškogorskim selima

Sremska Mitrovica – U cilju rešavanja problema vodosnabdevanja koje su meštani fruškogorskih sela imali u proteklom periodu, u toku je rekonstrukcija Crpne stanice „Ženski zatvor”. Reč je o ugradnji nove pumpe i cevnih veza, obnavljanju elektro-instalacija, kao i razdvajanju cevovoda na dva kraka. Tako će, kroz poboljšan potis, stanovnicima ovih mesta u narednom periodu biti obezbeđene dovoljne količine vode.

Tokom protekle letnje sezone potrošači u ovim mestima, kao i JKP „Vodovod” bili su suočeni sa čestim kvarovima na vodovodnoj mreži i zastojima u snabdevanju vodom. Situacija je zahtevala mnogo svakodnevnog napora kako bi voda bila dostupna u što kraćem mogućem roku. Dosadašnje stanje u objektu koji je od vitalnog  značaja za vodosnabdevanje bilo je na granici funkcionalnosti. Redovno održavanje sistema poslednjih godina nije moglo da zadovolji narastajuće potrebe za vodom u ovom delu sremskomitrovačke opštine, a poseban problem predstavlja i sve manje količine vode iz prirodnih izvora.

„Da bismo rešili taj problem odlučili smo da uradimo detaljnu rekonstrukciju crpne stanice „Ženski zatvor”. Stare cevne i elektro-instalacije zamenjuju se novim, ugrađuje se nova pumpa, a najvažniji posao je rekonstrukcija cevovoda. Dosadašnji jedan krak cevovoda se razdvaja na dva kraka, sa ciljem rasterećenja opreme. Predviđeno je da jedan krak snabdeva vodom Ležimir i Manđelos, a drugi – Bešenovo, Bešenovački Prnjavor, Šuljam i Velike Radince. Ovim zahvatom ćemo da napravimo još jedan, paralelni vod i na taj način iz gradskog vodovoda potiskujemo više vode prema ovim selima. Tako ćemo nadoknaditi gubitak koji je nastao sušenjem izvora i stabilizovati vodosnabdevanje u fruškogorskim selima. Kraci će biti razdvojeni ventilom, a shodno potrebama moći će i da se izvrši spajanje, u slučaju manje potrošnje u zimskim mescima”, rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d. direktora JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica.

Rekonstrukciju crpne stanice „Ženski zatvor” finansira „Vodovod” sopstvenim sredstvima. Vrednost radova oko dva miliona dinara.  

Najava događaja

27majCelodnevni dogadjaj31SLOBODNA ZONA

28maj19:0020:00Promocija knjige Neotkrivena zemlja

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7685117.1199117.4713