Ostalo

Balkanske šampionke

Poreč. Balkansko prvenstvo za decu, seniore i veterane održano je od 15.-17. oktobra u Hrvatskoj u sportskoj dvorani u Poreču u organizaciji Balkanskog karate saveza . Učešce je uzelo 10 zemalja regiona Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Turska, Grčka, Crna Gora, Bugarska, Slovenija, Srbija… Reprezentacija Srbije zauzela je prvo mesto u generalnom plasmanu.

Veliki doprinos Srpskoj reprezentaciji na Balkanijadi najvećem takmičenju za decu dale su članice karate kluba Srem iz Sremske Mitrovice zajedno sa trenerom Ivom Vinković. Poziv za reprezentaciju su dobile 7 takmičarki karate kluba Srem po prethodno ostvarenom plasmanu na regionalnim i državnim prvenstvima. Srbiju su predstavljale u katama Dunja Berežni, Dunja Pavlović, Irena Grujanić, Miona Murić, Anđela Perović, Helena Malbašić i Sara Starčević.

Mlade karatistkinje su napravile neverovatan rezultat i oduševile celu dvoranu svojim nastupima. Takmičarke karate kluba Srem imale su pet finala što je jako veliki uspeh za ovih sedam devojčica. Branile su boje naše zemlje svim srcem i donele Srbiji i svome gradu 6 medalja 3 zlata, 2 srebra i 1 bronzu.

Kata tim u sastavu Murić Miona, Anđela Perović i Irena Grujanić ponovo su postale balkanske šampionke savladavši u eliminacijama reprezentativke Bosne i Hercegovine 5:0 i u finalu pobedivši Crnu Goru rezultatom 5:0.

Anđela Perović odbranila je titulu Balkanske šampionke i ponovo savladala sve protivnice rezultatom 5:0. Prvi put na Balkanijadi nastupila je Irena Grujanić i osvojila zlato u katama i tako postala Balkanska šampionka. Takođe je suvereno vladala tatamijem i sve svoje protivnice savladala rezultatom 5:0.

Na korak do zlata bila je i Helena Malbašić savladavši na putu do finala reprezentativke Bosne i Hercegovine rezultatom 4:1 , naredni meč protiv naše takmičarke takodje rezultatom 4:1 , potom takmičarku iz Hrvatske 3:2 da bi u finalu izgubila rezultatom 4:1 i osvojila srebrnu medalju.

Miona Murić osvojila je srebrnu medalju pobedivši reprezentativke Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije. U finalu je izgubila od naše Anđele Perović.

Najmlađe takmičarke Balkanijade i reprezentacije Srbije su bile Dunja Pavlović i Dunja Berežni. Dunja Berežni je osvojila bronzanu medalju pobedivši Dunju Pavlović u repasažu i tako se prvi put našla na pobedničkom postolju ovog nivoa. Zapažen nastup imala je i Sara Starčević u kategoriji nada ali na žalost zaustavljena je u eliminacijama od starne takmičarke iz Crne Gore.

Ovo je do sada najveći uspeh Ive Vinković i njenih karatiskinja na međunarodnim zvaničnim takmičenjima ali verujemo tek početak sjajnih sportskih karijera i velikih rezultata koji sleduju našim reprezentativkama.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934