Ostalo

Sremci zabeležili prvu pobedu i osvojili prve bodove u novoj sezoni

Novi Sad. 26. septembar 2021. Kuglaški klub Srem, Sremska Mitrovica, na kuglani Alimenta u Novom Sadu odigrava utakmicu trećeg kola u Super Ligi Vojvodine, takoreći druga liga ili savezni rang takmičenja na državnom nivou. Protivnik Srema bila je Vojvodina, Bačko Gradište, ekipa sastavljena od mladih reprezentativaca Srbije. Sremci zabeležili prvu pobedu i osvojili prve bodove u novoj sezoni.

Posle uvodna dva poraza na teškim gostovanjima, ekipa Srema uspeva uz veliku borbu tokom celog meča na domaćem terenu u Novom Sadu na kuglani Alimenta da savlada nezgodnu ekipu Vojvodine.

Tok meča, u prvom bloku za Srem nastupaju Kadar Bojan i Pavlić Ratko. Od samog starta i već u prvom bloku igrači Srema pokazuju borbenost, odigravaju vrlo dobro, Bojan gubi igrački bod uz malu prednost u čunjevima, odlučivale su posledje kugle, dok na drugoj strani Ratko na iskustvo uzima igrački bod i rezultat posle prvog bloka je 1:1 i skoro egal u čunjevima. 

Drugi blok za Srem nastupa kapiten i vođa ekipe Kovaćić Predrag i Boris Lukacč. Borba dva tima  nastavila neizvesnošću i rezultatskom klackalicom tokom nastupa drugog bloka. Kovačić osvaja bod uz dobar rezultat ali uz ne tako dobru igru za njegove apetite. Boris za malo gubi bod sa solidnim rezultatom. Na kraju drugog bloka rezultat 2:2 i mala prednost u čunjevima za Srem.

Odlučujući treći blok za domaću ekipu nastupa u sastavu Anđelko Kličarić i Branislav Bačević. Kličarić nešto slabije odigrava, srećom i protivnik odigrava slabo, tako da se nije izgubilo mnogo čunjeva u tom duelu.

Važno napomenuti da je Bačević odigrao najbolje od svih igrača na meču, napravio rezultat koji spada u 6 najboljih rezultata u celoj ligi. Isti grač odlučuje meč, ne pada pod pritiskom na kraju meča i osvaja važan bod protiv igrača Vojvodine i time doprinosi pobedi. S tim zaslužuje epitet najboljeg igrača na meču.

Ukupan rezultat na meču 5:3 i 32 čunja razlike za Srem.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988