Odbojka

Odbojkašice Srema pobedile u Obrenovcu

Obrenovac. 23. februar 2023. ŽOK TENT (Obrenovac) – GŽOK Srem 2:3 (25:17, 22:25, 18:25, 27:25, 9:15) JP SKC Obrenovac, gledalaca 150; sudije:Rolj Božidar – Simić Stanislava

Odbojkašice Srema savladale su TENT u 18. kolu Superlige rezultatom 3:2. Bila je to sjajna utakmica Srema. Uz malo sreće Srem je meč mogao okončati i set ranije.

Trenerica Srema Mirjana Musulin se opredelila da ovaj put primački zadatak poveri Mihajlović i Milunović a Dunju Grabić je pomerila na mesto korektora. Poziciju libera je poverila Milojević koja se posle povratka iz Kine potpuno uklopila u igru Srema. Pokazaće se da je to bila dobitna kombinacija.

Prvi set je zasluženo pripao domaćim odbojkašicama, pa su lako povele. Ali se onda desio preokret.

Srem je potpuno preuzeo inicijativu, znatno sigurnije bile su gošće u napadu, pa su osvojile naredna dva perioda. Pogotovo je dobra na prijemu u trećem setu bila Tijana Milojević

Do velike drame je došlo u četvrtom setu. Sremice su imale tri meč lopte (24:21), ali su igračice TENT-a Kurtagić i Mijatović odlično blokirale  a potom i dobrim servama preokrenule, te odvele meč u peti set. 

Sremice su u odlučujućem setu brzo stekle značajnu prednost na servise Milunović,. TENT je uspeo da pristigne i od 2:7 stiže na svega dva poena zaostatka 8:10 Tada je sigurna Grabić i na kraju uz dva vezana bloka Antićeve, Srem je odneo pobedu i sebi doneo sedmi trijumf i 20 bodova za trenutno osmo mesto u prvenstvenoj trci.

Srem je meč dobio na bolji servis i dobar prijem libera Milojević. Najviše poena u pobedničkom timu upisala je Ana Mihajlović sa 17 poena, po 15 su imale Milica Milunović i Jovana Antić. Na drugoj strani je Mina Mijatović stigla do 22, Hena Kurtagić do 17 poena, a Ana Malešivć 13. 

TENT je peti na tabeli sa skorom 11-7. Srem je prekinuo niz od četiri poraza i sada je na osmom mestu sa 7-11.

U sledećem kolu Srem na svom terenu dočekuje ekipu AS-a iz Batajnice.

TENT: Mandović, Popović, Sušić, Cvetković, Kurtagić, Malešević, Mijatović, Cikus Deans Nataša, Cikus Deans Nađa, Jaramazović, Marjanović, Gočanin, Vidačić, trener Christian Tammone.

GŽOK Srem: Mihajlović Ana, Grabić, Gaćeša, Sarić, Dapčević, Jovanović, Stevanović, Egić, Milunović, Drašković, Antić, Živanović, Milojević, trener Musulin Mirjana, pom. trener Nikola Kapric.

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291