Odbojka

Mitrovčanke u sremskom derbiju obezbedile plej of

Sremska Mitrovica – Super liga Srbije za odbojkašice (21. kolo) Srem – Inđija 3:2 (25:18, 23:25, 22:25, 2:20, 15:11) 110:99 Sportska hala Mitrovačke gimnazije,  subota, 18. mart 2023 gledalac 160 sudije: Stevanović Đorđe – Zotović Svetlana.

Sremski odbojkaški derbi između odbojkašica Srema i Inđije pored tradicionalnog rivalstva ove godine je odlučivao koja će se ekupa plasirati u plej of odbojkaških takmičenja Super lige Srbije.

Obe ekipe su u meč ušle maksimalno motivisane i sa ambicijom da pobede. Igračice Inđije su imale i motiv više zbog poraza koji su od Srema doživele na svom terenu u prvom delu takmičenja.

Trenerica Srema Mirjana Musulin se opredelila za početnu postavu Milunović i Mihajlović A.  na poziciji primača, Živanović i Antić srednje blokerke,Sarić na korekciji i Stevanović na poziciji tehničara uz libera Milojević.  Trener Inđije Jerković izveo je postavu Andrić, Šorak, Isailović, Zakić, Andrić, Obrenović i libero Zubac.

Odbojkašice Srema su bolje otvorile set i postepeno povećavale vođstvo da bi se set završio sa ubedljivih sedam poena prednosti za domaćina. Srem je i veći deo drugog seta bio u vođstvu ali su Inđijke popravile igru pristigle rezultat i u samom finišu bile srećnije za izjednačenje. Ishod seta je pokolebao stabilnost domaćih igračica a gošće iz Inđije su odigrale sjajno prvi deo seta. Razliku od 13:6 za Inđiju Mitrovčanke su smanjile pri kraju seta ali to je bilo sve. Potom ponovo preokret u igri Sremove odbojkašice dobijaju četvrti set pa se meč morao rešavati u uvek neizvesnom petom setu. Inđija je povela 4:1 potom Sremove igračice preokreću na 6:5 i drže igru u svojim rukama za sigurnu pobedu.

Srem je bio bolji u bloku i prijemu a Inđija u servisu. Najbolje igračice u ekipi Srema su bile Živanović i Mihajlović a na prijemu Grabić a kod gošći iz Inđije Teodora Isailović. Srem će ovogodišnju sezonu završiti na sedmom mestu i u prvom kolu plej ofa će se gotovo sigurno sastati sa ekipom Jedinstva iz Stare Pazove a Inđija sezonu završava kao deveta na tabeli.

U poslednjem kolu koje gotovo ništa ne menja u konačnoj tabeli Srem gostuje Omladincu iz Novih Banovaca a Inđija je domaćin ekipi subotičkog Spartaka.

Srem: Mihajlović, Grabić, Gaćeša, Sarić, Dapčević, Jovanović, Stevanović, Egić, Milunović, Drašković, Antić, Živanović, Milojević, trener Mirjana Musulin, pom. trener Nikola Kapric

Inđija: Zubac, Šorak, Barnak, Isailović, Kitanović, Ljubičić, Andrić D, Zakić, Jerinić, Andrić J, Knežević, Kompirović, Ivković, Obrenović, trener Jerković

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988