Odbojka

Odbojkašice Srema dobile sremski derbi

Inđija. OK Inđija – GŽOK Srem 1:3 (25:13, 21:25, 22:25, 24:26) 92:89 Hala sportova, gledalaca 120. Sudije: Aleksandra Balandžić i Božidar Rolj. Delegat Anđelko Popović.

Sremski odbojkaški derbi desetog kola Super lige Srbije između domaće ekipe Ok Inđije i  Srema iz Sremske Mitrovice protekao je u odlučnoj igri. Susret je zasluženo pripao poletnijoj ekipi Srema koja je očito više želela pobedu što je i bilo presudno u igri dve izjednačene ekipe. 

Meč je bio prepun rezultatskih preokreta. Odbojkašice Inđije su odlično otpočele meč.

Ređali su se poeni za sastav Inđije i brzo je na semaforu bilo 25:13. Već u drugom setu se videlo da su gošće znatno popravile svoju igru. Većim delom tog perioda Srem je imao konstantnu prednost i mirno ga je priveo kraju rezultatom 25:21, za 1:1 u setovima.

Treći set je doneo mnogo više neizvesnosti. Sada je Inđija ta koja je imala većim delom prednost na svojoj strani. Domaće odbojkašice su povele sa 21:20 i tada na scenu stupa igračica Srema Drašković. Ova levoruka korektorka koja je na poziciji primača zamenila povređenu Anu Mihajlović donosi nekoliko poena svom timu i pobedu u setu, 22:25. Četvrti i poslednji set je pokazao da odbojkašice Inđije gube već “dobijeni” set. U samoj završnici imale su 22:18, a potom i 24:21. Ipak, ni to nije bilo dovoljno igračicama trenera Jerkovića za osvajanje seta. Smušenost u igri Inđije obilato su koristile gostujuće igračice, koje taj set dobijaju odličnim završnim poenom Jovane Antić posle serve Ane Sarićsa 24:26. U Sremu odlična igra primačkog para Grabić i Drašković i korektorke Sarić a kod domaćih se istakla Isailović.

Pobeda Srema po svemu viđenom na terenu je potpuno zaslužena. Domaćin nije praktično ništa naučio iz nedavnog poraza na istom mestu od ekipe Omladinca. Za domaći tim predstojeća pauza će dobro doći da se dobro razmisli kako pobeći iz zone ispadanja. Pred Sremom je utakmica sa Omladincem na domaćem terenu u Sportskoj hali Mitrovačke gimnazije, u meču koji će dati odgovore na neka nova pitanja za ovaj mladi sastav iz Sremske Mitrovice. Inđija će put Subotice na noge veoma raspoloženom Spartaku.

OK Inđija: Barnak, Isailović, Danijela Andrić, Zakić, Kompirović, Obrenović (K), Zubac (L-1).Šorak, Ljubičić, Jerinić, Knežević, Kitanović (L-2).Trener: Nikola Jerković

GŽOK Srem: Grabić, Sarić, Stevanović, Drašković, Antić, Živanović, Dapčević (L-1).Mihajlović, Gaćeša, Jovanović, Egić, Stanković (L-2).Trener: Nikola Kapric, pom. Trener Katarina Čutović

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998