Odbojka

Nova pobeda odbojkašica Srema u još jednom sremskom derbiju

Subota, 17. decembar 2022. GŽOK Srem – OK Omladinac 3:0 (25:20, 25:23, 25:21 )75:64 Sportska sala Mitrovačke gimnazije (Gledalaca: 130); Sudije: Zotović Svetlana i Milošević Milan.

Srem je nastavio seriju uspeha. Pošto je u prošlom kolu u Inđiji savladana ekipa OK Inđije Sremice su u novom sremskom derbiju trijumfovale nad ekipom Omladinca iz Novih Banovaca.

Trener Kapric se ovaj put opredelio za postavu Grabić, Drašković, Sarić, Živanović, Jovanović i Stevanović. Već od samog početka Srem je ostvario prednost na mreži gde je odlično igrala Živanović. S druge strane trener Omladinca Marko Nikolić najviše se uzdao u napad sa pozicije primača i Unu Vajagić.

Pošto su igračice Srema bez mnogo problema dobile prvi set  činilo se da će u tom ritmu nastaviti. Već na početku drugog seta dolazi do preokreta Omladinac je zahvaljujući najviše odličnim smečevima Une Vajagić napravio početnu razliku 8:2. Tada se Srem ponovo budi i stiže do 10:10. Potom se obe ekipe bore za svaki poen smenjujući se u vođstvu do rezultata 23:23 da bi prvo Sarić odličnim smečom, a potom i Živanović as servisom donele drugi set Sremu.

U trećem setu neizvesno je bilo do rezultata 10:10 kada se Srem ponovo odvaja na nekoliko poena razlike koje je održao do kraja seta za konačnih 3:0. Srem je u ovom meču pokazao da je bolja ekipa od Omladinca.

Omladinac takođe može biti zadovoljan jer je pokazao solidnu igru i sav raskoš svojih talentovanih igračica na prvom mestu Vajagić i Cvetković. Kod Mitrovčanki je ubedljivo najbolju igru pružila Milica Živanović.

Ovim kolom je završen prvi deo takmičenja u Odbojkaškoj super ligi Srbije ali će se sledeće nedelje igrati i prvo kolo iz drugog dela takmičenja zbog obaveza nekoliko naših klubova i reprezentacije na proleće.

Srem koji se učvrstio na sedmom mestu se sastaje sa liderom šampionata Jedinstvom iz Stare Pazove, a Omladinac koji je trenutno deseti gostuje Spartaku u Subotici.

GŽOK Srem: Grabić, Gaćeša, Sarić, Dapčević, Jovanović, Stevanović, Egić, Stanković, Drašković, Antić, Živanović, trener Nikola Kapric

OK Omladinac: Vajagić, Keser, Šućurović, Cvetković, Kujundžić, Jevtić, Lazović, Kukilo, Klopić, Stjepović, Marinković, trener Marko Nikolić

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142