Odbojka

Podsticaj deci da se bave odbojkom „Moj prvi smeč”

Sremska Mitrovica – Razvoj i popularizacija odbojke za dečake i povećanje broja dečaka najranijeg uzrasta, cilj je Projekta „Moj prvi smeč”. Promotivna akcija Odbojkaškog saveza Srbije odnosi se na organizovanje škola odbojke na teritoriji Republike Srbije i Republike Srpske uz podršku regionalnih odbojkaških saveza, odbojkaških klubova, trenera i sudija.

Promotivna akcija Odbojkaškog saveza Srbije „Moj prvi smeč” odvija se sa ciljem da se pdostakne što veći broj dečaka da treniraju odbojku već u najranijem dobu i da se u što većem broju uključe u trenažne procese odbojkaških škola. Projekat se odvija uz podršku lokalne samouprave.

Zoran Miščević zamenik načelnika za obrazovanje kulturu i sport rekao je: „Odbojkaški savez Srbije već dve godine u više gradova Srbije sprovodi program pod nazivom „Moj prvi smeč”, tako je i Grad Sremska Mitrovica, lokalna samouprava sa velikim oduševljenjem prihvatila ovaj program. Ovde su deca uzrasta od prvog do osmog razreda, to su neki početni programi, rad se odvija u tri grupe i tu se stiču neke dobre navike, kako vezano za sport, tako i za samo poimanje odbojke. Neka od ove dece će postati vrhunski odbojkaši, a neka deca će naučiti neke korisne i dobre navike, popraviti svoje zdravlje, družiti se jer je period socijalizacije i opšte zdravstvene kulture na ovom uzrastu jako je bitan. Zato smo danas ovde da podržimo, da pozdravimo svu decu, da se zahvalimo treneru, roditeljima i deci i da ovaj program u gradu Sremska Mitrovica i koji Grad podržava traje još dugi niz godina i da neka od ove dece budu dobri sportisti, a i stvore neke dobre i pozitivne navike.”

Osnovci iz celog grada treniraju u sali Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja” tri puta nedeljno, besplatno u tim terminima. Odbojkaški savez Srbije je svoj deci omogućio besplatno šorc i majicu sa logom saveza, trenerima trenerku i polo majice.

Jovan Kovačić, trener mlađih kategorija odbojkaša ističe cilj da se što više dece bavi sportom kroz ovaj projekat u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije i Gradom Sremska Mitrovica: „Naša škola odbojke ima tradiciju i imamo minimum bar jednog reprezentativca u mlađim nacionalnim selekcijama. Savez je prepoznao naš rad i tradiciju odbojke u Sremskoj Mitrovici, hvala na ukazanom poverenju da ponovo sarađujemo na ovom projektu, već dve godine zaredom. Rezultati nisu jedino na šta smo fokusirani, fokusirani smo na psihosocijalni razvoj dece nama je bitno da se oni lepo druže, isto tako i da steknu neke osnovne sportske navike.

Treninge i dalje radimo i dalje tri puta nedeljno ponedeljkom, sredom i petkom u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja”, potpuno su besplatno za svu decu iz celog grada. Svaki novi dečak koji se pojavio na treningu dobiće oprema Odbojkaškog saveza Srbije za trening besplatno i može da trenira, potpuno besplatno. Škola odbojke već dugi niz godina ima punu podršku Grada i Gradske uprave, a uz ovu podršku Odbojkaškog saveza Srbije naš motiv i želje za radom će biti samo još veća. Odlučio sam se za odbojku prevashodno jer je to bio predodređen porodični put i tata je odbojkaški trener tako da je jedno vuklo drugo i mogu da kažem da jeste promenila moj život na bolje jer većina prijatelja koje poznajem su upravo sa odbojke. Ponovio bih da rezultati nisu u prvom planu, već adekvatan i motorički i psihosocijalne razvoj dece.”

Sremska Mitrovica je grad sporta, pre svega odbojke. Kako se čulo na treningu, veoma su zadovoljni što je savez prepoznao stručan rad i odobrio ovaj projekat sa ciljem da što više dečaka privuku na odbojkaške treninge i sport u celini, kroz vrednovanje i negovanje pravih i zdravih vrednosti sporta uopšte.

Dušan Vesković ima 14 godina i trenira ovaj sport. Kako je rekao: „Odlučio sam se da treniram odbojku jer je dosta mojih drugraga takođe ovde. Video sam de je veoma zabavan sport i da je dobro da počnem i ja da treniram.”

Prilikom promocije, učenicima je podeljena sportska oprema. Sremska Mitrovica ima dugu i bogatu tradiciju u odbojkaškog sportu i potvrda da se radi kvalitetno i sadržajno sa mlađim kategorijama je i što uvek ima naših dečaka i devojčica u mladim selekcijama nacionalnog tima.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158