Odbojka

Srem Eaton srušio lidera

Sremska Mitrovica, Utakmica 13. kola Druge lige „SEVER Srem EATON – Kulpin 3:1 (25:20,23:25,25:20,25:16) 98:81; sala Gimnazija, početak u 18 sati, sudije: Đurđević Nikola i Has Vitomir (Šabac), delegat: Kovačić Zoran (Sremska Mitrovica), bez gledalaca.

Odbojkaši Srem Eatona posle četiri uzastopna potaza u poslednje dve sezone od ekipe Kulpina rezultatima 3:2, revanširali su se punom merom ovom protivniku u sinoćnoj utakmici odigranoj u sali mitrovačke gimnazije. Silno motivisani Mitrovčani prikazali su sinoć svoju najbolju partiju u dosadašnjem delu sezone i disciplinovanom i hrabrom igrom stigli do ubedljivog trijumfa i maksimalna tri voda, nad liderom dosadšnjeg dela prvenstva Druge lige „SEVER” za odbojkaše.

Trener Srema, Stanislav Savić ovako je video igru svojih momaka u jučerašnjoj pobedi: „Ekipa Kulpina je bila naš stari dužnik. Po mom mišljenju i utakmicu drugog kola odigranu jesenas u Kulpinu trebao je dobiti moj tim, baš ovim rezultatom 3:1 ali na našu nesreću, poraženi smo tada što se u nastavku prvenstva odrazilo na naše dalje partije, suprotno očekivanjima koja smo svi gajili u klubu. Sinoć, za razliku od prethodnih puta, bilo je naše veče u svim elementima igre. 53 pona u napadu, spram 44 koliko je osvojio Kulpin, čak 9 as servisa mojih odbojkaša nasuprot njihova 2 i jednak učinak u bloku obe ekipe 6-6, te naših 29 nasuprot njihovih 30 grešaka, je ono što je zabeležila statistika. Moja ekipa, iako daleko mlađa, odigrala je zrelo i disciplinovano. Analiza snimaka naših prethpdnih mečeva definisala je taktički pristup koji je doneo željeni rezultat. Kontinuiranim servisom na tačno određene pozicije i igrače neutralisali smo njihovo veoma moćno oružije, napad prvim tempom preko sredine mreže i terali ih u iznuđena rešenja kojima smo uspeli da pariramo, dok smo sa druge strane uspeli da budemo uspešniji u napadu s krajeva mreže i to je odlučilo pobednika. Takođe, smo se tokom meča uspeli sačuvati od bilo kakvih nepotrebnih upuštnja u rasprave sa protivnikom i sudjama oko tumačenja pojedinih situacija u igri izbegavajući tako vešto zamku razbijanja koncentracije na igru, koju znalački upotrebljava njihov iskusni kapiten, koji po navici, veoma vešto koristi ovakvu vrstu „pritiska“ u okvirima dozvoljenim pravilima igre. Tako smo uspeli sačuvati mir i fokus na igru i to je jedan novi kvalitet koji je pokazao moj tim u ovoj utakmici. Očekujem da će ovaj rezultat biti veliki potstrek mojim odbojkašima da u nastavku pruže ovako dobre partije u kontinuitetu, čime će sigurno dodatno poboljšati kvalitet svoje igre. Na meni kao njihovom treneru je da kroz trenažni proces dalje radim na usavršavanju njihovih igračkih veština. Kada vaš tim odigra ovakav jedan meč, onda kao njihov trener, ne možete, a da ne budete ponosni na svakog pojedinca u timu koji predvodite. Zato koristim priliku, da ih i ovim putem još jednom pohvalim za njihov jučerašnji pristup igri i ostvaren rezultat i zamolim da zrelo sagledaju sve svoje dobre i loše poteze tokom meča, a potom se potrude da u utakmicama pred nama pokažu prvo sebi, a onda i onima koji ih prate, gledaju i navijaju za njih da ovo nije ni kraj, ni njihov maksimum i da su sposobni da postanu još bolja verzija sebe od ove koju do sada poznajemo. Govorim ovo kao neko ko radeći neposredno sa njima i prateći ih, na osnovu svoga znanja i iskustva, duboko veruje da su oni sposobni za tako nešto.”

U sledeću subotu odbojkaši Srem Eatona gostuju u Novoj Pazovi, ekipi Mladosti, trenutno drugoplasiranoj na tabeli.

„Sremski derbi dva ljuta rivala koji se dobro poznaju uvek nosi svoje sportske čari. Ovo je ujedno još jedan veliki ispit za nas. Očekujem dobar meč i učiniću sve da što bolje pripremim svoju ekipu za ovaj izazov. Nakon dve vezane pobede na početku prolećnog dela prvenstva protiv Proletera iz Zrenjanina i Kulpina, imamo dobru energiju u ekipi i verujem da možemo da nastavimo sa dobrim partijama i rezultatima. Siguran sam da svi u Klubu to zajedno priželjkujemo” – reči su trenera Savića.

Srem Eaton uskoro očekuje i nastup na Finalnom turniru Prvenstva Vojvodine za juniore, na kome će mladi mitrovački odbojkaši pokušati da se domognu jedne od medalja koja bi im obezbedila da se nađu i u završnici Prvenstva Srbije u ovoj kategoriji. O tome trener Savić kaže:

„Konkurisali smo za domaćina Finalnog turnira Prvenstva Vojvodine za juniore. Iako smo značajno oslabljeni iznenadnim prelaskom na polusezoni našeg korektora Luke Jurišića u redove Vojvodine NS Seme iz Novog Sada, verujem da imamo kvalitet da stignemo do juniorske medalje i Finalnog turnira Prvenstva Srbije, što bi bila kruna uspeha ove generacije u mlađim kategorijama u kojima su u samom vrhu od pionirskog uzrasta. Poznati su učesnici, pa će se u polufinalnim borbama ukrstiti Srem Eaton i Jedinstvo iz Stare Pazove, dok će u drugom meču snage odmeriti Vojvodina NS Seme i Sombor. Finale je već duže prolongirano usled situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19“ ali očekujemo da će se uskoro i to odigrati. Nadam se da ćemo i sa ovog takmičenja imati lepe vesti za naše sugrađane i one koji nas prate i podržavaju.”

Srem Eaton: Babić Nemanja lib., Petković Rade, Petković Bojan, Kovačić Jovan kap., Đorđić Uroš, Milutinović Bojan, Lazarević Nikola, Milojković Veljko, Roljić Branislav, Ljubišić Ognjen, Perković David, Babić Žarko.

Trener: Savić Stanislav

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142