Košarka

Košarkašice “Srema” plasirale se u Kadetsku ligu Srbije

Srbobran. ŽKK “Srem” će i ove sezone igrati u Kadetskoj ligi Srbije zajedno sa još 11 najjačih ekipa u državi. Na trodnevnom kvalifikacionom turniru Vojvodine koji se održavao u Srbobranu od petka do nedelje, košarkašice “Srema” bile su drugoplasirane. Pored ekipe ŽKK “Srem”, plasman u Kadetsku ligu Srbije ostvarile su prvoplasirana ekipa ŽKK “Vojvodina” iz Novog Sada i trećeplasirana ekipa ŽKK “Srbobran” dok ekipa ŽKK “Novosadska ŽKA” nije uspela da obezbedi plasman.

U poslednjoj utakmici kvalifikacionog turnira, “Srem” je izgubio od “Novosadske ŽKA” rezultatom 63:58. Igračice “Srema” na ovoj utakmici bile su oslabljene neigranjem dve veoma važne igračice Nikolić Mile i Kostić Svetlane ali se i pored toga nisu ni jednog momenta predavale i uspele da i pored poraza obezbede plasman u Kadetsku ligu Srbije. Mnogo promašenih zicera i slobodnih bacanja moglo je skupo da košta igračice “Srema” prolaska dalje.

Sve čestitke zaslužuju i igračice “Novosadske ŽKA” na fantastičnoj i uzbudljivoj utakmici i velikoj borbi do poslednje sekunde.

Za ŽKK “Srem” igrale su: Ladinek Angela 18p, Trkulja Branka 10p, Simić Ana 7p, Đorđić Milica 7p, Andrijašević Irina 6p, Vasić Teodora 5p, Baženova Marija 3p, Balanac Nikolina 2p, Jerinić Milica, Trivan Milica, Simić Đurđica.

Najefikasnije igračice u “Novosadskoj ŽKA” bile su Kovačević Jelena i Janković Aleksandra sa po 12 poena.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988