Fudbal

Nova pobeda Radničkog, i to u gostima protiv Železničara

Pančevo. FK „Železničar” – FK „Radnički” Sremska Mitrovica 1:2 /1:1/; Gledalaca: 400; Glavni sudija: Minaković Nenad; Pomoćne sudije: Živin Svetozar i Šutulović Milan; Četvrti sudija: Matić David; Delegat: Stevović Radenko

U 25. kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije, u Pančevu su se u derbiju ovog kola sastali domaća ekipa FK „Železničar“ i gostujuća ekipa FK „Radnički”. Domaći fudbaleri su na početku stvorili dve prilike ali nisu uspeli da ih realizuju. U 8. minutu stigla ih je kazna kada je posle sjajnog kontranapada gostiju, Gajić Uroš sa nekih sedamnaest metara udaljenosti  poslao loptu u donji levi ugao gola domaćih za vođstvo Radničkog od 0:1. u 13. minutu susreta fudbaler Železničara Grgić Dario sa nekih dvadesetak metara udaljenosti šutirao je desnom nogom i poslao loptu u donji levi ugao gola Radničkog i poravnao rezultat na 1:1.

U nastavku utakmice stvoreno je po tri i više prilika na obe strane ali bez uspeha. Najbolju šansu imao je rezervista Radničkog Grbović Nikola koji je izašao sam ispred golmana domaćih ali nije bio dovoljno precizan pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom. Drugo poluvreme je bilo veoma dinamično. Stvarane su šanse, napadi su se ređali, i jedni i drugi želeli su pobedu, a obe ekipe su pogađale prečke. Veliku pobedu na teškom gostovanju, Radničkom je doneo Đorđević Krsta u 85. minutu susreta koji je glavom matirao golmana domaćih nakon odličnog centaršuta sa desne strane koji je uputio Ristović Nikola.

Železničar – Radnički SM 1:2 Golovi

U domaćoj ekipi žute dobili su: Đorđević Aleksandar, Tomanović Saša i Brkić Goran.

U gostujućoj ekipi žute kartone dobili su: Isailović Darko, Petrović Đorđe, Spasojević Nemanja, Grbović Nikola i Petrović Vladimir.

FK „Železničar”: Živković Mladen, Grgić Dario (od 82. Kordić Šaleta), Hajdin Stefan, Jovanović Marko (od 46. Obradović Stefan), Jovanović Strahinja (od 65. Lainović Nikola), Milikić Mirko, Obrenović Despot (od 65. Zuvić Mateja), Petrović Luka, Šušnjar Đorđe (od 54. Mirosavljev Milan), Tomanović Saša, Đorđević Aleksandar.

Trener: Sivić Tomislav

FK „Radnički”: Dragićević Mihailo, Gajić Uroš (od 68. Ilić Milovan), Ilić Stefan (od 24. Grbović Nikola), Ilić Vladimir, Isailović Darko, Petrović Vladimir, Petrović Đorđe, Protić Radoš, Ristović Nikola, Spasojević Nemanja, Đorđević Krsta (od 88. Vujić Aleksa).

Trener: Tešović Darko

FK „Radnički” trenutno zauzima 5. mesto na tabeli sa 38 osvojenih bodova.

Tabela Mozzart Bet Prva liga Srebije https://srbijasport.net/embed/standings/6163

26.kolo https://srbijasport.net/embed/results/6163

U sledećem kolu FK „Radnički” dočekuje ekipu FK „Zlatibor”.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934