Fudbal

Divošani u finalu fudbalskog Kupa Vojvodine

NOVI SAD. U takmičenju za fudbalski Kup Srbije, na teritoriji Fudbalskog saveza Vojvodine, preostala su još samo dva kluba: Novi Sad 1921 i Hajduk iz Divoša.Oni su u utakmicama polufinala Fudbalskog Kupa Vojvodine pobedili OFK Vršac i Jedinstvo iz Rumenke.

FK „Hajduk” (Divoš) – FK „Jedinstvo” (Rumenka) 2:0

OFK „Vršac” – RFK „Novi Sad 1921” 0:1

Kome će pripasti pobednički pehar odlučiće u međusobnom susretu ta dva kluba, sutra (8. juna) na terenu stadiona Mladost Gat u Novom Sadu. U četiri međusobna susreta Novosađani nisu poraženi: triput su pobeđivali, a jedan meč u Divošu završen je bez pobednika, što bi mogla da bude osnova optimizmu prvaka južne grupe Vojvođanske lige.

„Optimista jesam i verujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat i osvojiti pehar – veli zamenik kapitena Novog Sada Aleksandar Simić. – Poštujemo tim Hajduka, znamo koliko vrede njihovi igrači pojedinačno. Jasno nam je i koliko vredi kolektiv koji se, iz sezone u sezonu, bori za mesto u vrhu tabele. Svesni smo težine iskušenja u finalu. Plasmanom u viši rang mi jesmo ostvarili osnovni cilj u sezoni, ali nećemo da propustimo priliku da prvenstvenom peharu pridružimo i ovaj u Kupu.”

U završnici takmičenja, posle uspeha na područnom nivou, teži put do finala imali su Novosađani: u četvrt-finalu su na Detelinari pobedili ekipu Tekstilca iz Odžaka sa 2:0, a na gostovanju u Vršcu eliminisali su favorizovani tim novog prvoligaša sa 1:0. S druge strane, Hajduk je najpre na gostovanju pobedio Tavankut sa 3:0, da bi do finala elimisao kod kuće i branioca trofeja, Jedinstvo iz Rumenke sa 2:0.

„Čestitam Novom Sadu plasman u Srpsku ligu – kazao je kapiten Hajduka Alen Halilović. – Što se finala Kupa tiče, respektujemo suparnički tim, oba puta nas je pobedio u minulom prvenstvu, ali se ne bojimo izazova. Nikada u istoriji naš klub nije bio na poziciji na kojoj je sad. Celo selo živi za finale i za pobednički pehar. Naša želja za uspehom je toliko snažna da verujem da bi mogla i da presudi u našu korist. Igramo za gazdu, igramo za istoriju, samo da ne izgorimo u sopstvenoj želji.”

Finale kupa Srbije, na teritoriji FSV, između Novog Sada i Hajduka, je sutra (8. juna) na terenu stadiona Mladost Gat u Novom Sadu. Početak je u 17,30 časova. Prenos je na prvom programu RTV, a iz kancelarije FSV informacija da će utakmicu suditi trojka sa superligaške liste sudija.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998