Fudbal

Fudbalski Kup prijateljstva u Velikim Radincima

Veliki Radinci – Kup prijateljstva okupio je preko 120 devojčica i dečaka na igralištu Fudbalskog kluba „Borac” u Velikim Radincima. Svoju posvećenost i spretnost u fudbalu pokazali su proteklog vikenda i na najlepši način oživeli ovo igralište.

Fudbalski Kup prijateljstvaodržan je u organizaciji Škole fudbala „Olimpiko” koja je sa radom počela početkom proleća i Mesne zajednice „Veliki Radinci”, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovicaq, resorne uprave za sport i Fudbalskog saveza Grada.

Kako je rekao načelnik Gradske uprave za sport Vasilj Ševo veoma je zadovoljan realizacijom turnira i naglasio da mitrovački sport iz godine u godinu beleži sve značajnije rezultate koji dolaze kao rezultat kontinuiranog ulaganja, posvećenosti i rešenosti samih sportista da u svojim visoko postavljenim ciljevima istraju.

„Sve ono što krasi jednog sportistu uči se baš na ovakvim turnirima. Pre takmičenja, važno je da se deca uče fer-pleju, solidarnosti, lepom ponašanju. Sport nije samo trka za bodove, medalje, juriš na golove, već je pre svega izraz želje da se u zajedništvu sa drugima i uz velika odricanja i pošten rad dođe do cilja. Deca koja su u Radincima izašla na teren pokazala su svima koliko je važno da svi to razumemo. Činjenica jeste da imamo sve manje dece, ali ja verujem da nije u tome glavni problem. Potrebno je popularisati sport, omogućiti deci da vežbaju, da se druže, da na ovakvim i sličnim turnirima predstave svoje znanje i tako pozovu drugove i drugarice da im se priključe. Raduje me to što u „Olimpiku” pored dečaka aktivno treniraju i devojčice koje se, koliko sam mogao da vidim,  bore jednako srčano što samo pokazuje da nema barijera kada je reč o ljubavi koja se ovde iskazala u spremnosti da se sve pokloni fudbalu. Tu ljubav, mi ćemo nagraditi tako što ćemo nastaviti da ulažemo u seoski sport i verujem da ćemo ostvariti svoj cilj, da će mališani prestati da slobodno vreme provode u zatvorenom i uz telefone i da će izaći na ulice, da se druže i igraju”, rekao je Ševo.

Pohvalio je rad ovog seoskog kluba rekavši da je lepo kad oni uznapreduju do viših nivoa takmičenja, uvek vodeći računa o tome da su pre svega klubovi svojih meštana koji u njima treba da pronađu mogućnost da kvalitetno i zdravo provode svoje vreme. Dodao je i to da je jedan od ciljeva Gradske uprave u narednom periodu upravo popularizacija sporta u selima na čemu zajednički treba da rade i oni koji o gradskom sportu vode računa, ali i čelnici seoskih mesnih zajednica.

Na turiniru su učestvovali mladi fudbaleri i fudbalerke iz Velikih Radinaca, Šašinaca, Jarka i Adaševaca. Pokazali su svoje umeće i uživali, tako da turnir u potpunosti opravdao sva očekivanja, a prema rečima Miše Kekića zamenika predsednika Saveta Mesne zajednice „Veliki Radinci”.

Kekić je dodao: „Posle dužeg vremena, na opšte zadovoljstvo svih meštana sela, oživelo je igralište Borca. Pored prvotimaca našeg kluba, na ovom terenu svoje snage mere i igrači mitrovačkog Trgovačkog, ali nam činjenica da su deca sve češći gosti čini posebno zadovoljstvo. Ovaj turnir nije imao takmičarski karakter, svi, dveojčice i dečaci su dobili po medalju i mislimo da smo uradili pravu stvar. Želimo da promovišemo sport, zajedništvo, zdrav život, a takmičenje ostavljamo u drugom planu”.

Ovdašnji fudbal iznedrio je nemali broj značajnih imena nacionalnog i međunarodnog fudbala, podsetio je Ratko Grabić, čelnik mitrovačkog fudbalskog saveza, i naglasio da su upravo ti velikani svoje prve korake učili upravo na turnirima poput onog koji je proteklog vikenda održan u Velikim Radincima.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988