Odbojka, Sport

Sremice ubedljive protiv ekipe Kleka

SREMSKA MITROVICA. Subota, 4. novembar 2023. SREM – KLEK 3:0 (25:14, 28:26, 25:5) 78: 45 Mitrovačka gimnazija- Sremska Mitrovica, gledalaca 150; sudije Spasić Predrag – Milošević Milan

Utakmica petog kola najvišeg odbojkaškog takmičenja u zemlji Superlige Srbije bila je od izuzetne važnosti za domaću ekipu odbojkašica Srema ali i za gošće ekipu Kleka. Domaće igračice su želele napredak ka sredini tabele i nastavak uspešne serije posle pobede nad beogradskim Partizanom, a gošće bi pobedom pobegle iz opasne zone. Srem je kako se i očekivalo ostvario ubedljivu pobedu ali je pokazao razliita lica tokom meča. Sremice su dominirale u prvom i pogotovo trećem setu.

Prvi set su domaće igračice odigrale rutinski i do polovine seta su ostvarile pet poena razlike, a prednjačile su dobrom igrom Milunović i Živanović. Do kraja seta Sremice su stigle do jedanaest poena razlike 25:14.

Žestoka borba se vodila u drugom setu koji je počeo dominacijom Srema da bi pri rezultatu 9:5 Klečanke preokrenule sa pet uzastopnih poena posle sjajnih servi  Grubanov na 9:10. Potom se vodila borba za svaki poen. U finišu seta Klek je imao dva poena razlike 22:24 i tri set lopte ali je set ipak pripao srećnijim i iskusnijim Sremicama koje su iskoristile svoju prvu set loptu za pobedu na razliku 28:26. Posle toga se igra gošći potpuno raspala i Sremice dobijaju treći set veoma ubedljivo.

U Sremu su odlične bile tehničarka Mila Đorđević i srednjak Živanović. Raduje povratak Dunje Grabić koja je sjajno odigrala kraj drugog i čitav treći set. Srem je u ovom meču bio oslabljen neigranjem mlade Jovane Antić koja je pod lekarskim tretmanom zbog povrede.

GŽOK Srem: Mihajlov A, Grabić, Ivković, Đorđević A, Stevanović, Egić, Stanković (l), Milunović, Drašković, Đorđević K (l), Đorđević M, Živanović, trener Nikola Kapric, pom. trener Rajko Petrović

ŽOK Klek: Grubanov, Lazić, Radić (l), Vujović Nađa, Sarić, Todorović, Kukilo, Vujović Nina (l), Počuča, Naumovski, Pjevac, Marinković, Zorić, Damjanac, trener Zoran Veselinov

Sledeće nedelje Srem gostuje u Beogradu ekipi Crvene Zvezde, a na meč odlazi sa ambicijom da pokaže svoje mogućnosti protiv jedne od najboljih ekipa u Srbiji.

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630