Sport

Bokserska revija „Boks za sve”

Sremska Mitrovica – Posle tačno godinu dana od kako su Grad Sremska Mitrovica i Bokserski savez Srbije pomogli i podržali rekonstrukciju prostorija i opremanje Trening centra Bokserskog kluba „Srem” Sremske Mitrovice, naš grad je domaćin prve bokserske revije.

Prva bokserska revija nazvana „Boks za sve” u PSC „Pinki” pokazala je da ovaj sport zaista može da bude za svakog. Mečevi su prošli u duhu fer pleja, a okupili su oko 40 članova Bokserskog kluba „Srem” mahom dece i omladine uzrasta od 10 do 18 godina i goste iz brojnih klubova.

Mitrovački bokserski klub je marljivo i ozbiljno radio na promociji ovog sporta ali i na omasovljavanju članstva ističe Petar Samardžić zamenik gradonačelnice: „Među članovima ima i devojčica i to je činjenica koja raduje, činjenica koja zaista razbija sve predrasude o ovom sportu i koja dokazuje da je boks zaista sport za svakoga, sport za sve, da se radi o jednoj plemenitoj veštini o sportu oči u oči, bez prljavih udaraca, bez udaraca ispod pojasa, bez udaraca sleđa i sport koji tek treba da zaživi u našem gradu, a zahvaljujući predanom radu boks kluba zaista se nalazimo na dobrom putu. Svim sportistima, ovim mladim bokserima želim mnogo uspeha u daljem radu, sećam se i pre godinu dana kada su se otvarale nove prostorije kluba da sam im poželeo da se što pre presele iz trening sale u bokserske ringove jer oni to godinama sanjaju, evo sad uz podršku Grada Sremska Mitrovica i organizaciju Bokserskog kluba „Srem” ti snovi se polako i ostvaruju.”

„Ovoga puta takmičenje će se održati revijalno ali se nadam da će posle mnogo godina u Sremskoj Mitrovici u našoj hali „Pinki” ponovo da se održavaju boks mečevi. Ovim dokazujemo da boks živi i da može da uspe u našem gradu i nadam se da će se vrlo uskoro iz trening sala i iz ovih bokserskih ringova zahvaljujući predanom radu Bokserskog kluba „Srem” iznedriti i dobri sportisti koji će predstavljati naš grad i na takmičenjima, najpre u Regionalnoj ligi Vojvodina, potom i na drugim nivoima takmičenja u ovoj oblasti sporta. Grad Sremska Mitrovica i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica svakako će im biti pomoć, podrška i na raspolaganju, vetar u leđa na tom putu razvoja,” dodao je zamenik gradonačelnice Samardžić.

Prezentacija boksa kao plemenite borilačke veštine upriličena je za našu omladinu, za našu decu, kako kaže Dušan Klincov trener Bokserskog kluba „Srem” i dodaje da je pokazano da svi mogu učestvovati u boksu.

„Svi možemo da se takmičimo, bukvalno svako može da trenira boks, muškarac, devojka, devojčica, odrastao čovek, svako. To je plemenit sport gde ljudi jedni druge gledaju u oči, gde radimo jedan ispred drugog, da nema kvarnih udaraca, gde sve jedan drugom takoreći kroz pesnice kažemo direktno u lice. Imamo tri bronzane medalje sa Prvenstva Vojvodine za godinu dana aktivnog rada našeg kluba, zahvaljujući Gradu Sremska Mitrovica, Sportskom savezu Grada Sremska Mitrovica i Bokserskom savezu Srbije smo u mogućnosti da radimo i napredujemo.”

„Oni su nam dali veoma veliki vetar u leđa osposobili su nam salu i upriličili bolje uslove za treniranje i danas učestvuju sa nama u organizaciji ovog takmičenja. Bronzane medalje su dobili naši članovi Mateja Nedić, Petar Jakovljević i Borko Tica na Prvenstvu Vojvodine. Boks nije tuča, boks je nadmudrivanje, brzina, brzina razmišljanja i reakcija u datom momentu da realizuješ udarac to je najbitnija stvar,” rekao je trener Klincov.

Revija u boksu „Boks za sve”  izazvala je veliko interesovanje, a održano je više borbi. Naš grad je domaćin klubovima iz većine gradova iz Vojvodine, zatim bokserskim klubovima iz Loznice i Smedereva.

Bokserski klub „Srem” osnovan je još 1946. godine. Na bogatu istoriju ovog kluba podsetio je Vladimir Jurišić nekadašnji trener: „Počeo sam sa boksom 1960. godine, kasnije sam upravljanje klubom prepustio svom učeniku Željku Drobnjaku. U neko prethodno vreme, u upravi kluba glavni predsednik bio je doktor Duško Madždić jako sposoban čovek, od kad je klub osnovan 1946, bilo je dosta dobrih boksera ali ja i Duško smo napravili tri šampiona Jugoslavije. Šampioni su bili juniori Senad Alimanović i Milorad Bužoki, a u senoirskoj konkurenciji Sandokan Beganović. Madždić je kao predsednik kluba dobio najveće priznanje Vojvodine Spartakovu nagradu, a ne mogu ni da zaboravim Bokserski savez Vojvodine i oni su nam pomogli, posebno Tadija Kačar koji mi je dao diplomu trenera 1985. godine, a neću da zaboravim ni vernu publiku koja me nosila na ramenima kroz centar kad sam pobeđivao. Svima hvala za sve što su uradili.”

Ovo revijalno kolo Lige Vojvodine za cilj ima da učesnici steknu što više iskustva, da boksuju sa sebi ravnim takmičarima i napreduju kroz mečeve.

Članice Bokserskog kluba „Srem” borile su se u jednom od mečeva. Valentina Vidović trenira već godinu dana, dakle od ponovnog uspostvaljanja rada ovog kluba. Lena Nedić se bavi ovim sportom četiri meseca i današnja revija je njen prvi nastup u mečevima i na takmičenjima. Zadovoljne su treningom i borbom i smatraju da im boks koristi u više aspekata u životu.

U planu je da organizuju širok spektar takmičenja, do kraja godine biće sigurno domaćini još jednog takmičenja koje će biti bolje i masovnije. Mečevi su prošli u duhu fer pleja, posle svakog pobeđeni i poraženi bokser zagrljeni su pozirali fotografima.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7886117.1400117.4914