Kultura

„Tišina koju ne ćutim”

Sremska Mitrovica – U Biblioteci „Gligorije Vozarović” održana je promocija zbirke pesama „Tišina koju ne ćutim” autorke Mirjane Šuljmanac Šećerov.

Nedostatak empatije i otuđenost u današenjm svetu bili su podsticaj Mirjani Šuljmanac Šećerov da napiše knjigu stihozborja koja se može opisati kao zavičajna i sentimentalna. Zbirka duhovne poezije, u kojoj su temeljni motivi ljubav, vera i nada, a dominantne odlike rimovan, narativni, dug stih, sporog ritma novo je delo u sprkom poetskom sazvežđu.

„Lirizam Mirjane Šuljmanac Šećerov daljine čine bliskim. Ima u njenim stihovima nesanice, zaoranih njiva grlenom pesmom u stilu ruzmarine moj zeleni, sveća i uzdignutih čaša da se nazdravi vinski uz tek pristigle tamburaše pred belim svečarskim astalom; ima jeseni i lišća; gustih snežnih belina po vrbacima i šikarama, tuge u trajanju; ima i refrena koji ništa ne taje za sve prolaznike redom do šeretskog Srema sa Bačkom i Banatom uzbočno” napisao je recenzent Milutin Ž. Pavlov.

Učesnici u programu bili su: Ratomir Rale Damjanović, književnik, novinar i recitator; Mirjana Marković, književnica predsednica Književne zajendice našeg grada; Mirjana Šuljmanac Šećerov, autor; Hajrudin Durmanović, kantautor izveo je kompozicije na gitari i bibliotekar Moravka Todić, moderator.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158