2
2
  SirmiumInfo - početna strana Servisne informacije Vesti iz kulture Galerija slika Sportske vesti Zabava Zanimljivosti
  
U ime Sportskih igara mladih uručene zahvalnice za organizaciju
  
Izvor: SirmiumInfo | 23.03.2018 16.00h | Komentara: 0
  
Sremska Mitrovica – Sportske igre mladih već pet godina se održavaju i u našem gradu. Zahvalnice predstavnika ove organizacije uručene su predstavnicima Grada Sremska Mitrovica za višegodišnju saradnju.
 
 
Sportske igre mladih se već pet godina sa uspehom održavaju u Sremskoj Mitrovici. Naš grad se nalazi među odabranim mestima u Srbiji u kojima se deci i mladima pruža mogućnost da potpuno besplatno učestvuju na takmičenjima u 10 sportova.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Zahvalnice predstavnika organizacije Sportske igre mladih uručene su predstavnicima Grada Sremska Mitrovica za višegodišnju saradnju, na svečanosti u našoj Gradskoj kući.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Najuspešnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno letnje putovanje na međunarodno finale u Splitu. Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju "Živimo život bez droge, jer droga oduzima život".

shared via sirmiuminfo.rs image share

Nemanja Crnić koordinator manifestacije Sportske igre mladih za naš Grad „Sportske igre mladih su jedna velika porodica na teritoriji Republike Srbije, Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine. Imao sam sreću da pet godina prisustvujem ovoj manifestaciji na regionalnim takičenjima i na samoj završnici u Splitu, da upoznam puno prijatelja, da svhvatim da sport ruši sve barijere. Kad je reč o Sportskim igrama mladih u Sremskoj Mitrovici i ove godine ćemo posvetiti punu pažnju organizaciji ove manifestacije. Maksimalno ćemo priširiti svoju pažnju na svu decu uzrasta osnovnih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, kako u gradu tako i na selima pružajući podršku da se uključe u takmičenje.“

shared via sirmiuminfo.rs image share

Podršku u organizaciji Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu, Kancelarija za mlade, nevladine organizacije Pored takmičenja biće organizovano još pratećih manifestacija, literarni i likovni konkursi o temi Sportske igre mladih. Nagrade će pored prvih, drugi i trećih mesta dobiti i deca koja su najviše fair-play, najsimpatičnija itd. Cilj manifetacije jeste da uveri mlade da sportom mogu svi da se bave, da podstakne razvoj svesti o sportu kao stilu i načinu života, a ne samo kao načinu za osvajanje medalja.

shared via sirmiuminfo.rs image share

Ivana Jovanović predsednik Sportskih igara mladih Srbije rekla je:“Ova manifestacija je najveći projekat amaterskog sporta u Evropi. Do sada je u našim igrama učestvovalo preko 200 hiljada mališana i mi smo ponosni na svako dete koje se družilo sa nama. Naša poseta Gradu Sremskoj Mitrovici je znak pažnja kako bi mogli i čelnicima gradske uprave i sportskog saveza, kao i našem koordinatoru da kažemo veliko hvala za sve što su učinili do sada za ovu manifestaciju. Sportske igre mladih ove godine slavesvoj peti rođendan, a i Sremska Mitrovica slavi takođe sa nama i mi smo ponosni na saradnju sa ovim gradom, koje je sada već naš grad partner.“

shared via sirmiuminfo.rs image share

Kako je istakla Jovanović: „Kada na određenim pozicijama u Gradu imate ovakve ljude onda sa njima postoji dobra saradnja i dobra sinegrija, kao što je ovde u Sremskoj Mitrovici, kada pre pet godina Srbija nije znala šta su zapravo Sportske igre mladih, ovde to jesu. Nastavili su da nam pružaju podršku i zajedno sa nama šire te ideje i mi smo dobili jednu veliku porodicu veliki karavan radosti koji je iz godine u godinu sve brojiniji i veći.“

Karavan radosti Sportskih igara mladih biće po peti put održan ove godine u Gradu Sremskoj Mitrovici. Sportske igre mladih promovišu način života koji se temelji na razumevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-play-u kao alternativama negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektuju na najmlađu populaciju.

Sportske igre mladih održane su po prvi put 1996. godine sa glavnim ciljem da omoguće osnovcima i srednjoškolcima učešće u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom leta. Za 21 godinu organizacije Igara u Hrvatskoj, 7 godina u Bosni i Hercegovini i 4 u Srbiji, na Igrama je učestvovalo preko 1.000.000 dece i mladih. Ideja je rasla i takmičenje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom delu Europe.

Iz godine u godinu odaziv dece je sve veći, a kvalitet organizacije je dosegao najviši nivo. Pozivamo decu i mlade od 6 do 14 godina da se prijave i budu deo Sportskih igara mladih, najlepše sportske priče u Srbiji i šire.

Događaju su prisustvovali zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i Ilija Nedić načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.
 
 
 
  
 ISKASAPIO MUŠKARCA SEKIROM | 0
KOLEKTIVNO VENČANJE U NAŠEM GRADU | 0
UHAPŠEN POLICIJSKI SLUŽBENIK POLICIJSKE UPRAVE SREMSKA MITROVICA | 0
OTVOREN TRG INVESTITORA | 0
OBELEŽENA LEKARSKA SLAVA | 0
 
   
 
 
Prikaži sve komentare
Pošaljite Vaš komentar
  
Poslednji komentari od ukupno: 0
 
 
 
 
 
 
18.11.2018. 10.28 Dinar miruje za vikend, kurs sutra 118,2159
18.11.2018. 09.14 OPREZ U VOŽNJI! Vlažni kolovozi u Beogradu, delu Vojvodine i jugoistoku Srbije
18.11.2018. 08.40 Danas oblačno i hladno, uveče - kiša, susnežica, sneg
18.11.2018. 00.03 Djoković brzo i lako protiv Andersona za finale Londona
17.11.2018. 22.22 Pao prvi sneg u Makedoniji! SPREMITE SE - počinje LEDENI TALAS, stiže SNEG I U SRBIJU!
17.11.2018. 21.58 Srpski fudbaleri pobedili Crnu Goru za korak do plasmana u Ligu B
17.11.2018. 12.09 BOGDANOVIĆ I BJELICA SOLIDNI U PORAZU KINGSA Sakramento nije imao rešenje za Marka Gasola
17.11.2018. 11.58 Niški aerodrom imaće od danas avio-liniju do Beča
17.11.2018. 10.18 AMSS: Saobraćaj umeren, OPREZ zbog moguće magle
17.11.2018. 09.17 Na današnji dan, 17. novembar
17.11.2018. 08.38 Djoković bolji i od Čilića u Londonu
17.11.2018. 07.52 Oblačno i suvo, moguć slab mraz
 
 
Kursna lista
 
EUR118.20 din.
AUD75.82 din.
CAD79.15 din.
CHF103.55 din.
GBP133.41 din.
HRK15.91 din.
BAM60.44 din.
USD104.18 din.
>
=
0.00
K.N.N.
Knjiga naša nasušna
Aforizmi
Piše:
Đura Šefer Sremac
 
  Copyright © 2010 SirmiumInfo. Kontaktirajte nas